Nro 4-2012
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: pääkirjoitus, Ahti Oksman, Lomakoti Mäntyniemi, Kittilän Palloseura, U16 jalkapallomaaottelu

Päätoimittajalta

  Palvelu – tai tarkemmin hyvä palvelu – alkaa maassamme olla ”katoavaa kansanperinnettä”. Marketeissa ja huoltamoilla asiakkaan on kassapalveluja lukuun ottamatta palveltava itse itseään.

  Käytäntö on pikkuhiljaa leviämässä yhä laajemmille, myös matkailualoille. Ajatellaan, että kun esitteissämme lukee majoitushuoneissamme olevan suihkun, mikron, jääkaapin, TV:n ja langattoman nettiyhteyden, se korvaa henkilökohtaisen palvelun.

  Kuluneen kesän aikana meillä oli tilaisuus matkustella poikamme jalkapallo-otteluiden merkeissä eri puolilla Suomea. Majoituimme hotellissa, hostellissa tai matkailuvaunussamme leirintäalueilla. Mieliinpainuvimmat kokemuksemme hyvästä palvelusta saimme Mikkelistä ja Kittilästä.

  Lomakoti Mäntyniemi sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Alueen taloissa on majoitustilaa 80 hengelle. Mäntyniemessä on myös ravintola, saunoja, kokous- ja koulutustiloja sekä muutamia asuntovaunupaikkoja. Tasoltaan ja laatuluokitukseltaan alue ei yllä luokituksen kärkipäähän, ja havaitsimme paikassa tiettyjä puutteita. Saamamme palvelu kuitenkin häivytti nämä seikat taka-alalle, ja palvelunsa puolesta se ansaitsee 10+ pistettä. Vaikka samaan viikonloppuun osui häät, majoitettiin muita matkailijoita sekä bussilastillinen marjanpoimijoita, aluetta lähes yksin hoitava nainen jaksoi siitä huolimatta huomioida meitäkin niin, että tunsimme itsemme tervetulleiksi ja arvostetuiksi asiakkaiksi!

  Kittilässä meillä oli mahdollisuus olla seuraamassa U16 poikien jalkapallomaaottelua Suomi–Ruotsi, joka oli pohjoisin koskaan pelattu jalkapallomaaottelu. Pelin saaminen pienelle paikkakunnalle oli vaatinut kunnan panostuksen lisäksi valtavan määrän talkootyötä erityisesti Kittilän Palloseuran väeltä. Kittiläläiset olivat saaneet kuitenkin puitteet hämmästyttävän nopeasti loistavaan kuntoon.

  Tapahtuma itsessään oli aivan uskomaton. Pohjoisesta sijainnista ja päiväaikaan sijoittuvasta pelistä huolimatta kentän ympärille oli kerääntynyt peräti 580 henkeä seuraamaan ottelua. Paikalla oli kaikki alueen koulujen oppilaat itse tehtyine pienoislippuineen ja jopa vanhainkodin ja hoitokotien asukkaita hoitajineen. Pelaajia kohdeltiin lähes kuninkaallisina, ja nuoret pojat saivat jaella nimikirjoituksia suurten esikuviensa tapaan. Tapahtuma oli meille kaikille paikalla olleille unohtumaton elämys.

  Nämä pari kokemustamme todistavat jälleen, että tärkeintä eivät ole ulkoiset puitteet, ne, mitä matkailuesiteissä voidaan luvata. Paljon tärkeämpää on se, mitä asiakkaat kokevat. Siitä he jälkeenpäin puhuvat ja kirjoittavat. Kuten vanha suomalainen sananlasku osuvasti sanoo: ”Hyvä kello kauas kuuluu…!”Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »