Nro 5-2011
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Lappi, Rovaniemi, Ounasvaara, Santasport, Lapin urheiluopisto, Sporthotel, kylpylä, Lappset Funpark


Lumikenkäilyssä syke nousee mukavasti. Kuva: Rovaniemen Matkailu

Liikunnan iloa Lapissa

Moni lähtee talvella Lappiin laskettelemaan, mutta Ounasvaaralla liikuntaa voi harrastaa myös monella muulla tavalla. Santasport on todellinen liikunnan ja hyvinvoinnin keidas Ounasvaaran sydämessä, Rovaniemen kaupungin palveluiden välittömässä läheisyydessä.


  Ounasvaara on ympärivuotinen hyvinvoinnin keidas monine aktiviteetteineen. Santasport Lapin Urheiluopistosta löytyy huippu-urheilijoille ja liikunta-alan opiskelijoille suunnattujen toimintojen lisäksi runsaasti palveluja aktiiviseen vapaa-ajan viettoon ja kokoustamiseen.

  Majoittuminen tapahtuu hyvin varustelluissa lomahuoneistoissa tai uusissa Sporthotel huoneissa. Kaikki aktiviteetit, liikunnallinen toiminta hyvinvointipalveluineen sekä kulttuuri- ja luontoaktiviteetit, ovat käden ulottuvilla. Santasportin monipuoliset hyvinvointipalvelut antavat uutta elinvoimaa ja elämäniloa. Hemmottelu- ja hyvinvointilomat tarjoavat virikkeitä ja vapaa-ajan aktiviteetteja ehkäisemään työuupumusta ja stressiä.

  Liikunnallisen loman voi toteuttaa itsenäisesti tai ryhmässä lukuisista aktiviteeteista ja hemmotteluhoidoista nauttien tai osallistuen monipuolisesti liikunnallisia elämyksiä tarjoavaan viikko-ohjelmaan.

Perhelomalle

  Santasportissa on mukavaa tekemistä koko perheelle. Perhelomalla voi yhdessä leikkiä ja rentoutua Santasportin kylpylän poreissa tai kisailla Santasportin keilahallissa. Ulkona voi nauttia Ounasvaaran luonnonkauniista maisemista lumikenkäillen, patikoiden, hiihtäen ja lasketellen. Santasportissa tarjolla on myös seikkailullisia liikuntapalveluita.

  – Lapsille löytyy monenlaisia ohjattuja aktiviteetteja ulko- ja sisäliikunnan parissa, kuten hiihtoretkiä sekä kiipeilyä, tasapainoilua, pelailua ja seikkailua ihastuttavassa uutuudessamme, sisäliikuntapuisto Lappset Funparkissa, kertoo Santasportin markkinointipäällikkö Sini Yli-Suvanto. Hänen mukaansa Funparkista eivät malta jäädä paitsi vanhemmatkaan.

  – Aikuisille suunnattuja hyvinvointipalveluitamme ovat erityisesti hieronta- ja fysioterapiahoidot, kuntotestaus sekä lukuisat erilaiset hemmotteluhoidot kehon ja mielen rentouttamiseen mukaan lukien uutuutena kauneudenhoitopalvelumme, luettelee Yli-Suvanto.

Senioreille suunnattua ohjelmaa

  Santasportin senioreille suunnatun liikunnan ja kurssitoiminnan tavoitteena on sosiaalisen kanssakäymisen lisäksi harjoittaa tasapainoa, liikkuvuutta, lihasvoimaa sekä sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa. Monipuolisella liikunnalla voidaan hidastaa ikääntymisen vaikutuksia sekä ylläpitää terveyttä. Lomaohjelma suunnitellaan erityistoiveiden ja -mieltymysten mukaisesti valiten Santasportin laajasta valikoimasta sopivimmat ja mieluisimmat liikuntamuodot.

  Hyvinvointipalveluissa Santasport painottaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, jonka rakentumiseen kuuluvat oleellisesti myös ravinto ja ravitsemus. Siksi ravitsemus on usein esillä eri kohderyhmien liikunnallisissa teemoissa. Kurssit voivat sisältää myös kuntotestejä ja luentoja. Useamman päivän kurssin aikana ohjelmassa on myös retkiä lähiympäristöön, kuten esimerkiksi Arktikumiin tai teatteriin.

  Santasportiin voi tehdä myös päiväretken, jolloin ohjelma suunnitellaan juuri asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Päivä voi koostua liikunnallisista ulkoaktiviteeteista, kuten sauvakävelystä, hiihdosta, lumikenkäilystä ja nokipannukahveista laavulla. Sisätiloissa taas voidaan virkistyä vesijumpasta, rentoutua kylpylän erilaisissa hierovissa ja virkistävissä altaissa tai osallistua kohderyhmälle suunniteltuun jumppa- ja rentoutushetkeen liikunnanohjaajan opastuksella.


Yhdessä tekeminen on mukavaa!

  – Elämyksellinen ympäristö luonnon keskellä eri vuodenaikoineen, monipuoliset aktiviteetit niin ulkona kuin sisälläkin ja rentoutuminen kylpylässä tai vaikkapa hemmotteluhoidoissa luovat kokonaisuuden jossa virkistyy sekä keho että mieli, toteaa Sini Yli-Suvanto tyytyväisenä.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »