Nro 3-2011
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Varsinais-Suomi, Masku, Kiisan-Pirtti, lounasravintola, kokous, ruokaKuin mummolaan menisi

Maskulainen Ravintola Kiisan-Pirtti oli alkujaan 24-paikkainen kahvitupa, josta 40 vuodessa on kasvanut 238-paikkainen ruokaravintola. Paikka on tullut tunnetuksi erinomaisesta ruuastaan ja hyvästä palvelusta.


   Hyvien liikenneyhteyksien päässä, 8-tien varrella sijaitsevan Kiisan-Pirtin runsas noutopöytä on katettuna päivittäin klo 11–15. Noutopöydässä tarjolla on joka päivä maukkaita ja konstailemattomia makunautintoja kasviksista kalaan ja lihaan sekä perinteisiin laatikoihin ja kiusauksiin. Kiisan-Pirtissä perinteinen suomalainen ruoka on arvossaan, ja pääsääntöisesti kaikki ruoka tehdään omassa keittiössä tuoreista, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Viikonloppuisin tarjoilu on entistäkin ruhtinaallisempi ja ravintola on auki tunnin pidempään.

  Ravintolaa on laajennettu viisi kertaa, mutta kokonaisuus on säilynyt yhtenäisenä ja tyylikkäänä. Seinillä on suvun käsitöitä, kuten vanhoja ryijyjä. Viimeisimmän laajennuksen yhteydessä ravintola sai uudet, tilavat ja siistit WC-tilat inva-WC:ineen sekä lastenhoitopaikan.

  – Meillä kaikki muutokset on tehty harkiten ja toimintaa on kehitetty vähitellen, kertoo yrityksen perustaja ja paikan sielu, vanhaemäntä Leena Lehti, joka vajaa kymmenen vuotta sitten siirsi vastuun yrityksestä pojalleen Mika Lehdelle. Leena Lehden piti silloin siirtyä eläkkeelle, mutta puolison kuoltua työn jatkaminen antoi tekemistä pelkän murehtimisen sijaan. Edelleen hän häärää toiminnassa mukana 75-vuoden iästään huolimatta. Ja mikä on häärätessä, kun kunto näyttää huomattavasti paremmalta kuin monella työikäisellä!

  Ravintola Kiisan-Pirtin tunnelma on kotoinen ja ilmapiiri leppoisa ja ystävällinen, joka johtuu paikan yrittäjistä. Sekä Leena että Mika Lehti kehuvat kuin luonnostaan toisiaan. Heidän puheestaan huokuu syvä keskinäinen kunnioitus ja luottamus. Kiisan-Pirtin kuluneista toimintavuosista Leena Lehti osoittaa suurimman kiitoksen asiakkaille, jotka ovat mahdollistaneet toiminnan jatkumisen. Hänen mukaansa Kiisan-Pirtille asiakkaiden tyytyväisyys on aina ollut kunnia-asia.

  Kiisan-Pirtti soveltuu hyvin ryhmämatkailijoiden taukopaikaksi Turun seudulla liikuttaessa.

  – Mikäli ryhmä vierailee vaikkapa Kankaisten ja Louhisaaren kartanoissa kannattaa retkiohjelmaan lisätä ruokailu tai kahvihetki Kiisan-Pirtissä, vinkkaa Mika Lehti. Vaikka ruokailu maittavasta noutopöydästä sujuukin helposti ja nopeasti, on ryhmäruokailut parempi varata etukäteen.

  – Meillä onnistuu sujuvasti jopa kolmen bussilastillisen ruokailu yhtä aikaa, kunhan vain tiedämme tulosta etukäteen, vakuuttaa Mika Lehti. Linja-autolla pääsee helposti lähelle ovea ja pihalla ovat erinomaiset parkkitilat myös busseille. Ravintola soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

  Ravintola Kiisan-Pirtti on myös suosittu perhejuhlien ja kokousten pitopaikka, sillä sen tunnelmalliset, valoisat tilat ja rauhallinen miljöö luovat oivat puitteet mukavaan yhdessäoloon. Pienemmille juhlille ja kokouksille soveltuu 30 hengen intiimi kabinetti. Kesäisin vierailijoiden käytössä on myös Kiisan-Pirtin tilava ja miellyttävän rauhallinen terassi, jossa on mukava juoda vaikka kahvit ruokailun päätteeksi.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »