Nro 2-2011
Luokittelu: Savo ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Sonkajärvi soi, Ismo Eskelinen, musiikkileiri, konsertti, festivaali


Kitarataitelija ja Sonkajärvi soi -tapahtuman taiteellinen johtaja Ismo Eskelinen. Kuva: Maarit Kytöharju

Kitara soi Sonkajärvellä

  Tapahtuman yhteydessä järjestetystä musiikkileiristä vastaavat Sonkajärvi Soi ry sekä Sonkajärven kunnan kansalaisopisto. Leiriläiset hyötyvät konserteista, sillä tasokkaiden konserttien lisäksi konserttiesiintyjät tulevat leirille kertomaan soittimistaan, konserttiohjelmistostaan ja omasta muusikonurastaan. Esiintymiskokemusta leiriläiset saavat omissa konserteissaan.

  Tapahtuman taiteellisena johtajana on alusta alkaen toiminut kitarataiteilija Ismo Eskelinen, joka pyrkii vuosittain löytämään tapahtumaan muilta festivaaleilta poikkeavaa ohjelmistoa. Hän nostaa vahvasti esiin kitaran roolia kamarimusiikkisoittimena. Festivaalilla on usein myös kantaesitetty uusia suomalasia kamarimusiikkiteoksia.

  Tänä kesänä festivaalilla esiintyy baritoni Jorma Hynninen Ismo Eskelisen kanssa Sonkajärven kirkossa. Kirkossa esiintyy myös Kitarakvartetti Ismo Eskelinen & Friends, jossa soittavat Suomen kansainvälisesti menestyneimmät nuoren polven klassisen kitaran mestarit, Ismo Eskelinen, Petri Kumela, Otto Tolonen ja Jyrki Myllärinen. Ohjelmassa on tavallisilla ja kymmenkielisellä kitaralla täyteläisesti soivaa ranskalaista, espanjalaista, japanilaista ja suomalaista musiikkia.

  Sonkajärven kirjastossa kuullaan kuinka upeasti harmonikka ja piano taipuvat niin suomalaiseen menuettiin kuin argentiinalaiseen tangoon. Asialla ovat taiteilijaprofessori Maria Kalaniemi ja säveltäjä-pianisti Timo Alakotila. Duotyöskentely, harmonikan ja pianon vuoropuhelu - välillä kiihkeästi ja välillä maalaillen - on heillä säilynyt vuosien varrella hyvin tärkeänä ja rakkaana musiikin tekemisen muotona.

  Sonkajärvelle kuullaan myös sopraano Pia Freundia, joka on tullut tunnetuksi Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina niin resitaali- ja orkesteriohjelmistoissa kuin oopperalavoillakin.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »