Nro 2-2011
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Ilmajoen Musiikkijuhlat, Taipaleenjoki, ooppera, Talvisota, konsertti, esitys

Oopperaa ja konsertteja


kuva: Ari Ijäs

Taipaleenjoki jatkaa
Ilmajoen Musiikkijuhlilla

Taipaleenjoki on kunnianosoitus sotaveteraaneille ja lotille, kotirintamaa ja sotaorpoja unohtamatta.


  Ilmajoen Musiikkijuhlilla nähdään tänäkin kesänä Taipaleenjoki-ooppera. Viime kesänä kantaesitetty kotimainen ooppera saavutti suuren suosion. Ennakkomyynti on nytkin ollut vilkasta ja erityisesti ryhmät ovat olleet erittäin kiinnostuneita oopperasta ja sen aiheesta.

  – Ensimmäinen lauantai on jo lähes loppuunvarattu, toteaa Ilmajoen Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sari Mäkinen tyytyväisenä. Hänen mukaansa jokaiseen näytökseen on vielä tilaa, mutta paikan varmistamiseksi lippu kannattaa ostaa etukäteen. Taipaleenjokea esitetään Ilmajoen Ooppera-areenalla 10.–12.6. ja 17.–19.6.2011.
 
  Taipaleenjoki-ooppera kertoo talvisodan päättymisen vaiheista kuvaten tunnelmia rintaman molemmilta puolilta. Taipaleenjoella komppanianpäälliköinä taistelivat Yrjö Jylhä ja Jevgenij Dolmatovski. Vastakkaisilla puolilla olleiden runoilijoiden vahvat kokemukset ja tuntemukset Taipaleenjoen taisteluissa tallentuivat heidän runoihinsa. Kotirintaman tuntoja peilataan Jylhän vaimon kautta. Oopperan on säveltänyt Ilkka Kuusisto ja libreton on kirjoittanut Panu Rajala. Ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen ja lavastuksesta Antti Kortesniemi. Orkesteri mukaan lukien oopperalavalle nousee kaiken kaikkiaan lähes pari sataa esiintyjää. Päärooleissa nähdään muun muassa Juha Kotilainen, Jyrki Anttila, Mari Palo ja Tiina-Maija Koskela.

Monipuolinen konserttitarjonta

  Ilmajoen Musiikkijuhlien konserteista jokainen löytää mieleisensä. Seinäjoen Lakeuden Ristin kirkossa kuullaan upea A Cappella –konsertti Pohjolan tutut ja tuntemattomat, jossa esiintyy Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro Tommi Niskalan johdolla. Arja Koriseva ja Jyrki Anttila viihdyttävät yleisöä Satakunnan Sotilassoittokunnan säestämänä Yöt kesän valkeat -musikaali- ja viihdekonsertissa. Sunnuntaina 12.6. Ilmajoen kunnantalon juhlasalissa ratkeaa Pohjanmaan laulukilpailun finaali. Tulevaisuuden oopperantekijöitä kuullaan Nuorten soittajien kavalkadissa sekä Ilmajoen Musiikkijuhlien lapsi- ja nuorisokuoron konsertissa. Naisen elämä -kirkkokonsertissa oopperalaulaja Riikka Hakola ja näyttelijä Katariina Kaitue tulkitsevat naisen elämän hetkiä, tunnelmia ja kohtaamisia sanoin ja sävelin Mari Taivalmaan säestämänä. Kun vuorossa on Viihdytyskiertue Sota-ajan lauluja, ooppera-areenan lavalle nousevat sopraano Taina Piira, baritoni Raimo Laukka pianistinaan Seppo Hovi sekä haitaristinaan Jarno Kuusisto. Teatteriseurue Kapsäkki esittää juhlilla koko perheen musiikkisadun Maukka ja Väykkä. Lauantai-iltana ooppera-areenan valloittaa vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela Fantasia-orkestereineen. Häntä ennen lavalla nähdään tämän vuoden tangofinalistit 2011.
 
  Sunnuntaina 19.6. Musiikkijuhlien päätöspäivän avaa perinteeksi muodostunut, koskettava ja mieleenpainuva Juhlajumalanpalvelus. Ooppera-areenalla mukana on muun muassa Taipaleenjoki-oopperan solisteja. Juhlajumalanpalvelus toteutetaan yhteistyössä Ilmajoen seurakunnan kanssa.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »