Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Koko perheen pääsiäiskorttiseikkailu Seinäjoella


Koko perheen pääsiäiskorttiseikkailuSunnuntaina 17.4.2011 Juha Laukkanen Nukketeatteri Sytkyistä tuo pääsiäisen Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoon. Kivinavetassa leikitään matkaleikkiä, jossa Juha löytää vanhoja pääsiäiskortteja ullakolta, vaarin vanhasta laukusta. Vaari on saanut ystäviltään iloisia pääsiäis- ja kevättervehdyksiä, joiden kuvat ja pääsiäisperinteet taiotaan henkiin!  Kortien  kautta avautuvat pääsiäisperinteet tipuista noitiin.

Esityksen jälkeen on puolen tunnin ajan ohjattua pääsiäiskortin tekoa Juha Laukkasen johdolla. Laukkasen esitykset ovat klo 12.00 ja 13.30. Tapahtuma on maksuton.

Kivinavetan Vinttigalleriassa, työpajatilan vieressä on samanaikaisesti esillä vanhoja pääsiäispostikortteja, joita maakuntamuseo on saanut Suomen Postimuseosta.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo muodostuu monimuotoisesta ja laajasta museokokonaisuudesta, jonka keskuspaikkana on luonnonkaunis Törnävän museoalue noin kolmen kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Museoalueen ympärillä on vanhan Östermyran ruukin hyvin hoidettu puistoalue, jonka reunamilla virtaa Seinäjoki. Alue on suosittu tapahtuma- ja virkistyspaikka.

Museon päärakennus Kivinavetta on aikoinaan toiminut Östermyran kartanon navettana. Rakennuksessa sijaitsevat museon infopiste ja museomyymälä. Kivinavetan yläkerrassa oleva Vinttigalleria on varattu vaihtuville näyttelyille. Lisäksi yläkerrassa on työpajatila, joka soveltuu myös kokoustilaksi. Kivinavetassa avattiin elokuussa 2010 uusi perusnäyttely Mihinä me ollahan?

Alueella on myös ulkomuseoalue, jossa on laaja eteläpohjalainen talonpoikais-rakennusten ryhmä sekä vanhoja Östermyran, nykyisen Törnävän kartanon rakennuksia. Ulkomuseoalueen sydän on kaksikerroksinen Liinamaan talonpoikaistalo (v. 1837) interiööreineen ja lukuisine rakennuksineen antaa kuvan maakunnan talonpoikaisväestön elämästä 1800-luvun lopulta 1930-luvulle. Museoon kuuluvat lisäksi maaseutuapteekki, vanha kauppa ja ruutimuseo. Museon laajoista esinekokoelmista on esillä mm. maatalousesineistöä ja Kustaa Lammin puukkoja.

Maakuntamuseoon kuuluvista muista toimipisteistä Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Riihimuseo sekä Suomen Siirtolaisuusmuseo ovat noin 20 kilometrin päässä keskusta Peräseinäjoella.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

Eeva Oksman

« Takaisin