Nro 4-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Tampere, teatteri, Särkänniemi, elämys, ruokailu, Näsinneula

Tampereen Teatteri ja Särkänniemi nostavat arjen yläpuolelle


Action-komedia Popcorn, kuvassa Esa Latva-Äijö, Saana Hyvärinen, Minka Kuustonen ja Hilla Ruoppila, etualalla maassa Ville Majamaa. Kuva: Harri Hinkka

Teatteria ja elämyksiä Tampereella

Usein teatterimatkaan liittyy ruokailu. Tampereen Teatterista lippuja tilattaessa kannattaa kysellä myös Särkänniemen palveluista.


  – Teatterin myynnistä otetaan yhteyttä meihin, jos asiakas on kiinnostunut yhdistämään teatterimatkaansa vierailun Särkänniemen ravintoloissa tai muissa kohteissa. Me otamme sitten yhteyttä asiakkaaseen, kertoo markkinointisuunnittelija Taru Halme Särkänniemen myyntipalvelusta.

Tampereen Teatterissa seitsemän ensi-iltaa

  Tampereen Teatteri starttaa tähän kauteen uuden teatterinjohtajan, Reino Braggen johdolla. Syksyn ensi-illoissa ovat musikaali Kolmen pennin ooppera, toimintakomedia Popcorn, komedia Särkelä itte, menestyskomedia Päällystakki, satu Peukaloisen retket, farssi Lentävät morsiamet sekä musiikkinäytelmä Pesulan likat. Vanhoista näytelmistä jatkavat näytelmähelmi Viimeinen sikari ja pienoisnäytelmä Helene.

  Päänäyttämöllä syyskuun alussa ensi-iltansa saanut Kolmen pennin ooppera on kiihkeä, häpeämätön ja paheellinen tarina Puukko-Mackiestä ja hänen nuoresta Polly-morsiamestaan. Musikaali sijoittuu Lontoon alamaailmaan, jossa kerjäläiset, poliisit, huorat ja rosvot käyvät armotonta taistelua rahasta ja rakkaudesta.

  Syyskuun lopulla päänäyttämöllä aloittaa myös Ilmari Turjan komediaklassikko Särkelä itte. Tommi Auvisen ohjaamana luvassa on ajaton tulkinta Ilmari Turjan luomasta sympaattisesta jörrikästä, itsepäisestä tiilitehtaanomistajasta.

  Frenckell-näyttämön syksy käynnistyi suomenkielisellä kantaesityksellä. Ben Eltonin action-komedia Popcorn on kertomus kohtalokkaasta illasta, jolloin Oscar-palkittu väkivaltaelokuvien ohjaaja ja kaksi väkivaltaelokuvia ihannoivaa sarjamurhaajaa kohtaavat. Näytelmä on yhtä aikaa väkivaltainen ja moraaliton, hauska ja ajatuksia herättävä.

  Lokakuun ensimmäisenä aloittava Päällystakki on huikean hauska ja traaginenkin komedia työelämän huononemisesta. Näytelmä perustuu viihdyttävän vapaasti Nikolai Gogolin samannimiseen novelliin. Komedia vie kohtalokkaalle seikkailulle läpi muuttuneen suomalaisen työelämän sekä kansainvälisen talouden yhä absurdimmiksi käyvien käänteiden.

Näsinneulassa lähiruokaa vuodenaikojen parhaista raaka-aineista

  On mukava istahtaa hyvän ruuan ääreen joko ennen tai jälkeen teatteria. Vuonna 1971 valmistunut Näsinneulan näkötorni on yksi Tampereen tunnetuimmista vierailukohteista. Tämän pohjoismaiden korkeimman näkötornin huipulla on joka viikonpäivä avoinna oleva Ravintola Näsinneula. Ruokailun ohessa voi ihastella Tampereen maisemia 168 metrin korkeudesta. Koko maiseman näkee yhdeltä istumalta, sillä ravintolasali pyörii yhden kierroksen kestäessä 45 minuuttia. Aikaa vierähtää helposti enemmänkin, jos hemmottelee makunystyröitään esimerkiksi kolmen ruokalajin Arjen yläpuolella -menulla tai peräti kuuden ruokalajin Finlandia menulla!

  Ravintola Näsinneulan tuntomerkkejä ovat lähituottajien raaka-aineista huolella valmistettu ruoka ja asiantunteva palvelu. Harvassa ravintolassa voi nauttia esimerkiksi kuhaa, joka on pyydetty viereisestä järvestä. Tinkimätön asenne maistuu asiakkaan lautasella aromien runsautena ja makujen hienoina vivahteina.

  – Ruokailuun on helposti yhdistettävissä myös vierailu Särkänniemessä sijaitsevissa muissa kohteissa, vihjaa Taru Halme lisämahdollisuuksista. Tarvittaessa Särkänniemestä löytyy myös muun muassa kokoustiloja.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »