Site logo

Hostel Retkeilijä saattelee turvallisesti matkailualalle

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän opiskelija-asuntola Kalajoella toimii kesäisin hostellina. Matkailualan opiskelijoille oma hostelli tarjoaa turvallisen ympäristön oppia matkailualan töitä käytännössä.

Hostel Retkeilijä on noin 45-paikkainen kesähostelli Kalajoen keskustan tuntumassa, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Kalajoen upeista hiekkasärkistä. Matkailijalle Retkeilijä tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän majoitusvaihtoehdon kahden hengen huoneissa edulliseen hintaan. Retkeilijä avataan juhannuksen alusviikolla ja suljetaan elokuussa ennen koulun alkua.

Kahden hengen hostellihuone. Kuva: JEDU

Kesähostelli pyörii Kalajoella täysin Koulutuskeskus JEDUn matkailualan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden voimin. Nuorille Retkeilijä onkin usein ensimmäinen kesätyöpaikka, jossa matkailualan käytäntöihin pääsee tutustumaan turvallisesti tutussa ympäristössä ja tuttujen ihmisten kanssa. Nuoret työskentelevät hostellissa opettajan tuella 3-4 hengen tiimeissä ja vastaavat kaikesta toiminnasta: he hoitavat varaukset, vastaanoton, siivouksen, liinavaatehuollon, aamiaistarjoilun sekä rahastuksen ja alustavan kassakirjanpidon. 

Arvokasta työkokemusta

Hostellityössä saa hyvän käsityksen majoitusalan joka sektorista ja asiakaspalvelutyöstä eri kielillä, ja se antaa hyvän pohjan jatkaa töitä muissa matkailualan yrityksissä. Matkailulinjan opettaja Helena Troger kertoo, että alan yrityksissä arvostetaan opiskelijoiden Retkeilijässä saamaa kokemusta.

Opiskelijat ovat innokkaita työntekijöitä ja arvostavat suuresti Hostel Retkeilijässä saamaansa työkokemusta. Kuva: JEDU

– Opiskelijoitamme on kiitelty siitä, että heillä hyvä käsitys majoitusyrityksen toiminnasta ja siitä, miten asiakas kohdataan. Myös opiskelijat arvostavat mahdollisuutta päästä sisään alalle turvallisesti, Helena Troger sanoo.

Täydennyskoulutusta jo alalla toimiville

Koulutuskeskus JEDU tarjoaa matkailualan opetusta kolmella linjalla: matka-asiantuntijan, hotellin vastaanottovirkailijan sekä matkailupalveluiden tuottajan linjoilla. Perustutkinnon lisäksi JEDU tarjoaa matkailualan täydennyskoulutusta jo alalla työskenteleville Kalajoella ja Haapavedellä

JEDUssa on mahdollisuus opiskella myös yksittäisiä tutkinnon osia, joiden avulla voi laajentaa osaamistaan: esimerkiksi tarjoilija voi laajentaa osaamistaan vastaanottovirkailijaksi opiskelemalla hotellin vastaanottotyön tutkinnon osan tai merkonomi voi laajentaa osaamistaan matka-asiantuntijaksi opiskelemalla matkailupalvelujen myynnin tutkinnon osan. Lisäksi tarjolla on matkailualalla tarvittavia korttikoulutuksia, kuten hygienia- ja anniskelupassikoulutuksia.

www.jedu.fi

Teksti: Matleena Ikonen Kuvat: JEDU

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti