Site logo

Lepaan kartano on taas täynnä elämää

Lempeästi lipuvan Lepaanvirran rannalla hiljaiseloa viettänyt Lepaan kartano on puhjennut uuteen kukoistukseen.

– Kuin kotiinsa olisi tullut, Lepaan Matkailun toimitusjohtaja ja yrittäjä Sanna Grön toteaa empiretyyliä edustavan kartanon äärellä.

Hämäläiset kartanot ovat tulleet kokeneelle matkailualan ammattilaiselle tutuiksi uran aikana. Kun eteen avautui mahdollisuus yrittäjyydestä historiallisen Lepaan kartanon kehittämiseksi, oli tarjouksesta mahdoton kieltäytyä.

Lepaan Matkailun, Hämeen ammatti-instituutin(HAMI) ylläpitämän Lepaan viini- ja puutarhatilan sekä Lepaa Golfin yhteistyöllä hiljaisuudessa pitkään elänyt kartano on herännyt uuteen aikakauteen.

Varaa majoitus Lepaan kartanon läheltä

Booking.com

 

Kokous- ja majoituskapasiteetti kasvuun

Grön haluaa tuoda ainutlaatuiset kartanoelämykset asiakkaiden koettaviksi ja kosketeltaviksi. Viime kesänä hihansa käärineen Lepaan Matkailun pääkohderyhmänä ovat yritys- ja matkailijaryhmät sekä juhlavieraat, mutta palvelut yksittäisille matkailijoille lisääntyvät jatkuvasti. Kevään aikana Lepaan kartanon tiloihin on valmistumassa lisää kokous- ja majoitustiloja.

Huone 206, makuuhuone. Kuva: Lepaan Matkailu Oy

– Kartanon kauniin sviitin ja Toimela-rakennuksen kodinomaisten huoneiden rinnalle Lepaanvirran rannalla sijaitsevaan Rantala-rakennukseen valmistuu niin yrityksille, ryhmille kuin yksityisille soveltuvia huoneita. Tulossa on myös boutique hostel -tason majoitusta. Toukokuusta alkaen kartanon ympärivuotinen majoituskapasiteetti nousee noin 60 henkeen, Grön kertoo.

HAMKin opiskelijoiden lomaillessa on vehreän puutarhaidyllin keskeltä varattavissa myös perinteistä hostellimajoitusta.

Herkuttele kartanoravintolan antimilla

Kokousasiakkaille kartano tarjoaa tilat tunnelmallisista takkatuvista 138 hengen auditorioon. Kartanon saunan lisäksi asiakkaiden käytössä on suuren terassin täydentämä Rantasauna sekä aito Savusauna ulkopaljuineen. Kartanokeittiön herkulliset saunamenut katetaan takkatupaan tilauksesta – saunomista ei siis tarvitse lopettaa nälänkään iskiessä.

Suklaakakku Lepaan tapaan. Kuva: Lepaan Matkailu Oy

Herkkusuiden kannattaakin seurata Lepaan Matkailun some-kanavia, sillä tilausruokailujen yhteydessä jää pöytäpaikkoja usein myös yksittäisten vieraiden varattavaksi. Myös äitien- ja isänpäivän kattauksilla, maaliskuussa alkavilla sunnuntaibuffeteilla sekä erilaisten tapahtumien, kuten Kartanoteatteri-iltojen yhteydessä on jokaisella mahdollisuus päästä maistelemaan kartanoravintolan herkkuja.

Kesällä kartanoon myös vesiteitse

Vanajaveden kapein kohta Lepaanvirta on kesäisin vilkasliikenteinen väylä. Kesällä kartanoon pääsee vesiteitse joko Hopealinjan reittiliikenteellä tai omalla veneellä. Vieraat voivat jättää oman veneensä Lepaan vierasvenelaituriin maksutta myös yötä vasten ja viivähtää vaikka pidempäänkin.

Kesällä kartanoon pääsee vesitse joko Hopealinjan reittiliikenteen laivoilla tai omalla veneellä. Kuva: Lepaan Matkailu Oy

Viihdyttävän ja monipuolisen ohjelman ansiosta Lepaalla voi vierailla useamman kerran kesässä ja silti kokea joka kerta jotakin uutta. Historiaan ja talon tarinoihin pureutuvan kartanokierroksen lisäksi vieraiden suosikkeja ovat olut- ja viinitastingit sekä drinkkikoulutukset, kartanon näkymättömästä asukkaasta kertova Lepaan Annan arvoitus sekä retki pienen kävelymatkan päässä sijaitsevalle Lepaan Savipajalle, jossa voi taiteilla omin käsin askarrellun matkamuiston.

www.lepaanmatkailu.fi

Teksti: Saana Jaakkola Kuvat: Lepaan Matkailu Oy

Tutustu muihin lähellä oleviin kohteisiin

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti