Site logo

Hattula lumoaa monipuolisuudellaan

Luonnonkauniissa maisemissa sijaitseva Hattulan kunta on yksi Kanta-Hämeen helmistä.

– Hattulasta löytyy yllättävän paljon kaikenlaista, erityisesti kun pintaa vähän raaputtaa, kuvailee kunnan yhteyspäällikkö Launo Haapamäki tuntojaan vehreästä ja järvien keskellä sijaitsevasta Hattulasta.

Hattulan uusi monitoimitalo, innovatiivinen Juteinikeskus. Kuva: Hattulan kunta

Kunnan kokoon nähden Hattulasta löytyykin runsaasti matkailijaa kiinnostavaa, golf-kentistä keskiaikaiseen kirkkoon ja viinitilasta unohtumattomaan risteilyelämykseen Vanajavedellä, persoonallisia majoitusratkaisuja unohtamatta.  

Hattula-Päivät. Kuva: Hattulan kunta

Yksi vuoden päätapahtumista on kesäkuussa järjestettävä koko perheelle suunnattu Hattula-Päivät


Historiallisten kohteiden aatelia

Hattula tunnetaan erityisesti pitkästä historiastaan varuskuntapaikkakuntana. Jo moottoritiellä ajaessaan voi bongata panssareita tien vieressä. Hattulassa sijaitseva Panssarimuseo on yksi kunnan suosituimmista käyntikohteista houkutellen vierailijoita ympäri maailman. 

Hattulan Pyhän Ristin kirkko. Kuva: Hattulan kunta

Hattulassa sijaitsee historiallisen Hämeen vanhin kirkkorakennus, Hattulan Pyhän Ristin kirkko. Se toimi jo keskiajalla merkittävänä pyhiinvaelluskohteena ja on edelleen matkailijoiden suosiossa, erityisesti kuuluisien kirkkomaalauksiensa ansiosta. 


Lepaalla sielu lepää

Lepaan kylä on yksi Hattulan vetovoimaisista kohteista. Historiallinen Lepaan kartano upeine puisto- ja puutarha-alueineen kutsuu matkailijoita rentoutumaan, kokoustamaan, illastamaan, majoittumaan tai yksinkertaisesti vain nauttimaan päivästä. Lähistöllä sijaitsee myös Lepaan viinitila myymälöineen sekä Puutarhamuseo

Toinen suosittu vapaa-ajankeskus on omassa rauhaisassa niemenkärjessään, Vanajaveden äärellä sijaitseva Petäys Resort, jossa matkailijat voivat nauttia monipuolisista palveluista sekä idyllisistä maisemista. Kohde sopii monenlaisista aktiviteeteista nauttiville, mutta yhtä hyvin myös rauhaa rakastaville.   

www.hattula.fi
www.lepaanmatkailu.fi

Teksti: Mirka Kallio Kuvat: Hattulan kunta

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti