Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, Kurikka, Seinäjoki, Kauhava, Provinssirock

Etelä-Pohjanmaan ERILAINEN kesä


Lauri Tähkä ja Elonkerjuu (kuva: Juha Kaunis)

...Provinssista ei päivääkään

Takuuvarma kesän merkki on Provinssirock.


  Yli kolmen vuosikymmenen ajan Provinssi on houkutellut rock-musiikin ystäviä Seinäjoen Törnävänsaareen, ja on onnistunut säilyttämään vakaan asemansa alati kasvavassa suomalaisessa musiikkifestivaalikentässä. Provinssi on "must", sillä se luottaa vuosi vuoden jälkeen monipuoliseen tarjontaan ja laadukkaisiin esiintyjiin.

   Ensimmäinen Provinssirock järjestettiin jo vuonna 1979. Festivaali oli tuolloin yksipäiväinen ja käytössä oli vain yksi esiintymislava. Provinssirockin 30-vuotisjuhlavuonna 2008 esiintyjien käytössä oli viisi lavaa, ja viikonlopun kävijämäärä oli peräti yli 80 000.

   Kesän 2010 Provinssin pääesiintyjä on saksalainen Rammstein, ja mukaan saadaan myös maailmanlaajuista mainetta niittäneet Thirty seconds to Mars ja A Day to Remember Yhdysvalloista sekä kriitikoiden ylistämä, norjalainen Shining. Kotimaisista artisteista Seinäjoelle saadaan musiikkimme kärkinimiä kuten Chisu, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Sonata Arctica ja PMMP.

Provinssirock Seinäjoella 18.-20.6.2010Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »