Nro Kesälehti
Luokittelu: Savo ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Savo, Pieksämäki, Kulttuuritalo Poleeni, juhlaohjelma, kesätapahtumat, Nukkekoti, Kulttuuripappila Sylvi

Etelä-Savo


30 vuotta täyttävää Kulttuurikeskus Poleenia juhlitaan monin tavoin. Kuva: Pieksämäen kaupunki

Pieksämäki 
suurten kulttuurielämysten pikkukaupunki

Pieksämäen 30-vuotiasta Kulttuurikeskus Poleenia juhlitaan kirjavien kulttuuritapahtumien merkeissä jouluun asti. Ilouutisia kuuluu myös satumaisesta Nukkekodista, joka viihdyttää nyt lapsiperheitä ympäri vuoden.


  Vireä, eläväinen ja energinen – näillä sanoilla Pieksämäen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen kuvailee 30-vuotiasta. Samoihin sanoihin perustuu myös Kulttuurikeskus Poleenin juhlavuoden ympärille luotu tapahtumatarjonta.

Kulttuuriyhteistyössä on voimaa

  Poleeni ei ole aivan perinteinen kulttuurikeskus vaan monen eri toimijan yhteensulautuma. Kirjasto, kaupungin kulttuuritoimi, teatteri- ja taidenäyttelytilat, musiikki- ja seutuopistot, nuorisotoimi, seudun historiaa tallentava Pieksämäki seura ja seurakunnan arkisto ovat muutamia esimerkkejä kokonaisuudesta, joka arkkitehtuurillaan palkintoja haalineen Poleenin seinien sisällä piilee.


Poleeni on todellinen monitoimikeskus. Kuva: Kimmo Peltonen
  – Olemme hurjan iloisia hyvin toimivasta yhteistyömallista. Sen ansiosta Pieksämäelle on syntynyt varsin vireä kulttuurielämä, jollaista pienen kunnan olisi yksin mahdotonta saada aikaan, Majoinen toteaa tyytyväisenä.


Poleenin taidenäyttelytila. Kuva: Kimmo Peltonen
  Yhteistyön toimivuudesta kertonee sekin, että Poleenissa vierailee vuosittain noin 300 000 kävijää. Se on 18 000 asukkaan kaupungissa kunnioitettava saavutus.


Poleenissa vierailee vuosittain 300 000 kävijää. Kuva: Ville Huupponen
  – Palveluista nauttivat paikallisten lisäksi myös bussilasteittain Poleeniin saapuvat matkailijat. Pieksämäki on sijainniltaan ihanteellisessa keskipisteessä, sillä sadan kilometrin säteellä asuu yli puoli miljoonaa ihmistä.

Haloo Pieksämäki, kulttuuri kutsuu!

  Poleenin juhlaohjelma pääsi vauhtiin jo alkuvuonna ja jatkuu värikkäiden tapahtumien merkeissä jouluun asti. Pieksämäen tapahtumakesä avataan todellisen supertapahtuman myötä lauantaina 8. kesäkuuta. Haloo Pieksämäki, kulttuuri kutsuu -nimeä kantava tempaus levittää iloa ja elämyksiä Poleenista koko kaupunkiin.


Haloo Pieksämäki, kulttuuri kutsuu -nimeä kantava tempaus levittää 8.6.2019 iloa ja elämyksiä Poleenista koko kaupunkiin. Kuva: Ville Huupponen
  – Kattavasta ohjelmasta löytyy mielekästä puuhaa ihan joka makuun. Luvassa on muun muassa taidenäyttelyitä, toritapahtumia, lastenparaati, maalaustapahtuma, Open Stage -tapahtuma, kaikille avoin motoristikirkko, Kartsankiertäjien kesäjuhlat sekä erilaisia opastettuja kierroksia, Majoinen esittelee.

  Kesänavausviikonlopun ohjelma jatkuu sunnuntaille, jolloin Tahinlammen ympäristössä nautitaan taiteesta ja liikkumisen ilosta. Maanantaina Poleenissa avautuu elokuuhun asti esillä oleva Hyvää puuta -juhlanäyttely. Perinteinen Big Wheels & Savo Vintage yhdistää harrasteajoneuvot sekä vintage- ja retrokulttuurin erikoismessut Pieksämäen kaduilla jälleen 20. heinäkuuta.

Nukkekoti lumoaa läpi vuoden

  Kuvankauniissa järvenrantamaisemassa sijaitseva ikisuosikki Nukkekoti tarjoaa ammattilaisten ohjaamia työpajoja, satuja ja seikkailuja nyt myös talvikaudella. Pitkän remontin jälkeen entistä ehompana avatussa Nukkekodissa lapsia viihdyttävät taide- ja musiikkipainotteisten työpajojen lisäksi lempeä merirosvo Joonas Aurinko ja merirosvoprinsessa Persilja sekä seikkailullinen pihapiiri peuhumökkeineen, riippusiltoineen ja kapulalosseineen. Kokonaisuuden kruunaavat läheinen Hiekanpääniemen uimaranta rantapuistikkoineen – ja kaikki tämä kävelyetäisyydellä Kulttuurikeskus Poleenista.


Nukkekodissa lapsia viihdyttävät taide- ja musiikkipainotteisten työpajojen lisäksi lempeä merirosvo Joonas Aurinko ja merirosvoprinsessa Persilja sekä seikkailullinen pihapiiri peuhumökkeineen, riippusiltoineen ja kapulalosseineen. Kuva: Pieksämäen kaupunki 
  – Eikä Pieksämäen kesässä voi pyörähtää piipahtamatta Sylvi Kekkosen synnyinpaikassa Kulttuuripappila Sylvissä, jonka kesäkahvila, kaunis perinnepuutarha paviljonkeineen, taidenäyttelyt, kesäteatteri ja muut tapahtumat odottavat vierailijoita aivan Hiekanpään rannan läheisyydessä, Majoinen vinkkaa.
Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »