Nro Kesälehti
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pirkanmaa, Vesilahti, 150 v., Tervetuloa kylään -päivä, Kesäjuhla, Ramsöön kesäteatteri, Lanttujaiset, Laukon kartano

Pirkanmaa


Luonnon rauhaa Vesilahdella. Kuva: Vesilahden kunta

Tarujen Vesilahdella juhlitaan 150 tapahtuman voimalla 

Vaikka Vesilahti on nimensä mukaisesti upeiden vesistöjen paikka, vielä paremmin pieni Pirkanmaan kunta tunnetaan kuitenkin tarinoistaan. Saihan Elias Lönnrot Kalevalan alkusysäykset Laukon kartanossa, ja houkutteleehan Elinan Surma -legenda Klaus Kurjen tielle vuodesta toiseen.  


  Tänä vuonna Vesilahdella juhlistetaan kunnan 150-vuotista historiaa. Varsinaista juhlapäivää vietettiin jo helmikuussa, mutta kesällä Vesilahden kylillä tapahtuu juhlavuoden kunniaksi isommassa mittakaavassa, aina vuosirenkaiden verran.

 
Tervetuloa kylään -päivänä 20.7.2019 on Vesilahden kylissä 150 erilaista tapahtumaa. Kuva: Vesilahden kunta
  – Vesilahdella vietetään 20. heinäkuuta Tervetuloa kylään -päivää, jolloin kylät toivottavat vuorokauden ajan matkailijat tutustumaan Vesilahteen 150 tapahtuman myötä. Kylissä on monenlaista kesäistä ja pääasiassa maksutonta ohjelmaa, Vesilahden matkailuneuvoja Satu Karvinen kertoo. 

  Tapahtuman aikana voi esimerkiksi käydä Rautialan kylässä kokeilemassa, miltä tuntuu Vesilahden hurjan Kirmukarmunkin lepyttänyt jalkakylpy. Päivän päätteeksi on unohtumaton elämys kellahtaa riippumattoon ja viettää yö ulkona Onkemäen kylässä.  

Harry Potterista Lanttujaisiin

  Vesilahden juhlavuosi ei pääty kylätapahtumiin, vaan jo 10. elokuuta vietetään Kesäjuhlaa Narvan markkinakentällä. Monipuolisen ohjelman päätteeksi lavalle kapuaa muun muassa Uniikki


Ramsöön kesäteatterin upeat puitteet. Kuva: Vesilahden kunta
  Myöskään Ramsöön kesäteatteria ei kannata unohtaa. Tänä kesänä Suonojärven rannalla nähdään Vellamon Welhokoulu, jossa näyttämölle tuodaan Harry Potteria Kalevalan hengessä.

  Ja jos haluaa kokea jotain erilaista, kannattaa Vesilahdelle suunnata lokakuussa. Tällöin vietetään juhlavuoden huipennuksena humoristisia Lanttujaisia. On nimittäin tieteellisesti todistettu, että lantun ensimmäinen kasvupaikka on ollut Vesilahti. 

Kulttuurikartanon tunnelmaa

  Yhtenä kansalliseepos Kalevalan koostamispaikkana tunnetun Laukon kartanon kesä on jälleen täynnä upeita tapahtumia.


Komeaa Laukon kartanoa ympäröi laaja puistoalue. Kuva: Laukon kartano
  Luvassa on muun muassa unohtumattomia puistokonsertteja ja keskiaikaiset ritariturnajaiset. Kauneuden maailmaan pääsee sukeltamaan puolestaan taidenäyttelyissä, joissa on esillä tänä kesänä Marita Liulian ja Jukka Rintalan töitä.  


Laukon kartanon kesä on jälleen täynnä upeita tapahtumia. Kuva: Laukon kartano
  Vierailun lomassa kannattaa poiketa myös Suomi-Filmi Kahvilassa tai Vohvelikahvilassa. Isompaan nälkään oiva valinta on Arto Rastaan Laukko-ravintola. 
Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »