Nro Kesälehti
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pirkanmaa, Valkeakoski, Pälkäne, kesäteatteri, Suomen Kesäteatteri, Sappee, Apianniemi, Danny, Olavi Virta

Pirkanmaa


Valkeakosken Kesäteatteri kauniine järvimaisemineen. Kuva. Daniel Paul

Kesäkadusta Hopeiseen kuuhun – Suomen Kesäteatterin suvi on musiikkilegendojen juhlaa

Suomen Kesäteatterin kahdella näyttämöllä, Valkeakoskella ja Sappeella sykähdyttävät tänä kesänä Suomen musiikkimaailman tähtien Dannyn ja Olavi Virran vaiherikkaat elämäntarinat. 


  Valkeakosken Kesäteatterissa Apianniemessä esitettävä Danny-musikaali on huumorintäyteinen tarina Ilkka ”Danny” Lipsasen noususta iskelmätaivaan huipulle. Musikaali vie katsojat niin kulissien taakse kuin vauhdikkaille showkiertueillekin, unohtamatta kaikkien tuntemia radiohittejä. 

 
Dannyn roolissa nähdään Ilkka Koivula ja Lauri Mikkola. Kuva: Daniel Paul
  Dannyn rooleissa nähdään The Voice of Finland ja Uuden Musiikin Kilpailu -ohjelmistakin tuttu muusikko ja näyttelijä Lauri Mikkola sekä konkarinäyttelijä Ilkka Koivula. Naispäärooleissa puolestaan ihastuttavat Susanna Laine, Ushma Karnani ja Erika Vikman. Musikaalin käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Heikki Paavilainen


 Ilkka "Danny" Lipsanen musikaalin naistaitelilijoiden keskellä. Kuva: Daniel Paul
  Suuren suosion saavuttanutta energistä Kinky Boots -musikaalia Helsingin Kaupunginteatterissa tähdittänyt Lauri Mikkola vakuuttaa, että hengästyttävää menoa on luvassa myös kesällä Valkeakoskella. 

  – Uskon, että tarjolla on hyvin vauhdikas ja tapahtumarikas aikamatka Dannyn menneisyyteen ja nykyisyyteen, hän kiteyttää. 

Suurista saappaista seuraaviin

  Lauri Mikkola on viime aikoina tottunut hyppäämään suuriin saappaisiin, mutta silti nuoren Dannyn rooliin solahtaminen ei käynyt hetkessä. 

  – Olin otettu, kun ohjaaja Heikki kysyi minua mukaan. Danny on kuitenkin elävä legenda, joten roolissa on omat haasteensa. Meillä on ollut mahdollisuus jutella kahden kesken, ja hän on kertonut elämästään, Mikkola taustoittaa. 


Lauri Mikkola sanoo olevansa otettu, että häntä kysyttiin Dannyn rooliin. Kuva: Daniel Paul
  Mikkola tuntee monet Dannyn kappaleista entuudestaan, ja osa niistä on soinut myös hänen oman bändinsä ohjelmistossa.

  – Sitä suuremmalla syyllä on ollut hienoa päästä tutustumaan hänen elämäänsä paremmin. 

Toiveuusinta tuo tangon taikaa

  Toisen suuren laulajan ja persoonan koskettava elämäntarina nähdään toiveuusintana Sappeen Kesäteatterissa Pälkäneellä. Kesäteatterin kymmenvuotisjuhlan kunniaksi esitettävän Olavi Virta -musikaalin käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Danny-musikaalin tapaan Heikki Paavilainen. 


Olavi Virran ikuismuistoisia kappeleita tulkitsevat Jari Ahola nuorempana Olavina ja Jani Koskinen vanhempana. Kuva: Daniel Paul
  Musikaali tuo Sappeen rinnemaisemiin niin 50-luvun tanssilavakulttuuria kuin tarinan unelmista, rakkaudesta ja menestyksen hinnastakin. Olavi Virran ikuismuistoisia kappeleita tulkitsevat Jari Ahola nuorempana Olavina ja Jani Koskinen vanhempana. Naispääosissa nähdään Petra Ahola ja laulaja Mira Luoti.  


Sappeen Kesäteatterin katetussa katsomossa on hyvä seurata esitystä säässä kuin säässä. Kuva: Robert Paul
  Danny-musikaalia esitetään Valkeakoskella 11.6.–10.8.2019 ja Olavi Virta -musikaalia Sappeella 3.7.–18.8.2019. 

http://www.suomenkesateatteri.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »