Nro Kesälehti
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman
Tammikuussa 2009 ilmestyneen ensimmäisen Matkailu kotimaassa.fi -lehden pääkirjoituksessa kirjoitin: Lehden motto – viisas valinta – kuvastaa lehden filosofiaa. Kotimaanmatkailu on myös ekologisesti viisas valinta. Se säästää luontoa verrattuna kaukomatkojen lentojen aiheuttamiin päästöihin.


  Joulukuussa 2015 laaditun kansainvälisen Pariisin ilmastosopimuksen jälkeen ilmaston lämpeneminen ja päästöjen rajoittaminen on ollut runsaasti esillä eri medioissa. Ekologisista valinnoista puhutaan nykyään huomattavasti enemmän kuin ensimmäisen lehden julkaisun aikoihin. Nyt teollisuudelta, liikenteeltä ja yksityisiltä ihmisiltä odotetaan tai vaaditaan erilaisten päästöjen minimointia jopa vain muutaman vuoden aikana. 

  Samaan aikaan kuitenkin globalisoituminen näkyy entistä enemmän – myös matkailussa. Muiden maiden tavoin Suomeen tavoitellaan suuria matkailijavirtoja aina vain kauempaa ja kauempaa. Miten tällainen toiminta vaikuttaa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen ja kestävän kehityksen toteuttamiseen? 

  Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla, totesi jo kuningas Salomo. Samoin on myös Matkailu kotimaassa.fi -lehdellä. Tämä numero on viimeinen säännöllisesti julkaistava printtilehtemme, ja jatkossa keskitymme toimimaan Internetissä. Tulevan kotisivu-uudistuksen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme siellä entistä paremmin.

  Nämä kymmenen vuotta ja 51 toimitettua lehteä on antanut kotimaamme matkailutarjonnasta hyvän ja positiivisen kuvan. Haluan kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja upeaa toimitustiimiämme, joiden kanssa olen saanut työskennellä nämä kymmenen vuotta. Yksi merkittävä aikakausi elämässäni on nyt takanapäin. On mielenkiintoista nähdä mitä huominen tuo tullessaan itse kullekin meistä.

Matkaseurasta kiittäenTekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »