Nro 5-2018
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Honkajoki, Honkahovi, Etelä-Pohjanmaa, Isojoki, Lauhansarvi, Kangasjärven leirintäalue

Satakunta


Erämaaseikkailulle suuntavalle kiintopisteen tarjoavat Isojoella ja Honkajoella sijaitsevat Lauhan lomakohteet: Lauhansarvi, Kangasjärven leirintäalue ja Honkahovi. Kuva: Lauhatuotanto

Kun erämaa kutsuu, 
Lauha vastaa 

Pohjois-Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin kohteisiin voi tutustua Lauhan matkailun lomakeitaista käsin. 


  Pohjois-Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla kymmenen paikkakunnan alueelle levittäytyvä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark tarjoaa luontomatkailijalle monipuolista tekemistä ja näkemistä. Alueelle on tänä syksynä vuosien työn tuloksena haettu UNESCON Global Geopark -statusta, joka on Suomessa myönnetty vain Rokua Geoparkille. 


Erämaaseikkailulla saattaa nähdä myös komean hirvaan. Kuva: Lauhatuotanto
  Erämaaseikkailulle aitiopaikan tarjoavat Isojoella ja Honkajoella sijaitsevat Lauhan lomakohteet: Lauhansarvi, Kangasjärven leirintäalue ja Honkahovi.   

Suuntaa suolle tai korkeuksiin

  Yksi hyvä tapa hypätä luontoseikkailuun, olipa se sitten päiväretki tai pidempi matka, on suunnata Lauhansarveen Etelä-Pohjanmaan Isojoelle. Lauhansarven luontomatkailukeskus sijaitsee aivan Lauhanvuoren kansallispuiston kupeessa. Hyviä ja eri tasoisia reittejä löytyy niin patikointiin, pyöräilyynkin kuin talviliikuntaankin. Lauhan lomakohteiden yrittäjä Teppo Toivanen vakuuttaa, että maasto sopii myös koko perheen retkeilyyn.  


Lomahuvila Metsola on romanttinen ja viihtyisä huvila Lauhansarven ns. uudella vapaa-ajan alueella. Kuva: Lauhatuotanto 
  Ulkoilupäivän päätteeksi voi lomailija oikaista saunan jälkeen itsensä Lauhansarven lomahuviloissa. Lauhansarvessa palvelee myös tilausravintola, josta hoituvat tarjoilut niin isoihin kuin pieniinkin tilaisuuksiin – tai haluttaessa jopa luonnon helmaan.

Pulahdus kirkkaisiin vesiin

  Etelä-Pohjanmaa ei ole tunnettu järvistään, mutta yksi vierailemisen arvoinen kohde löytyy Isojoelta, nimittäin Kangasjärvi. Järven rannalla kesämatkailijoita palvelee myös Kangasjärven leirintäalue, josta on lyhyt matka Lauhanvuoren kansallispuistoon. 


Kangasjärven leirintä-alueen päärakennus. Kuva: Lauhatuotanto
  – Kangasjärvi on todellinen kirkasvesinen keidas. Se on puhdas, lähdeperäinen järvi, Toivanen kertoo.

  Alueella voi majoittua mökissä, telttaillen tai asuntoautolla tai -vaunulla. Nälkäisiä matkailijoita palvelee lisäksi kahvila ja grilli. 

Vastaisku kurnivilla vatsoille 

  Geoparkiin tutustuminen onnistuu myös Satakunnan puolelta. Majapaikaksi voi tällöin valita Honkajoen keskustasta löytyvän Honkahovin. 

  – Honkahovi on pieni ja viihtyisä hotelli hyvien liikenneyhteyksien päässä. Se sopii niin työmatkailijoille kuin perheillekin, Toivanen selvittää. 


Kolmessa Honkahovin seitsemästä viihtyisästä ja avarasta huoneesta on myös oma sauna. Kuva: Lauhatuotanto
  Yöpymisen lisäksi voi Honkahovissa selättää myös retkeillessä syntyneen kiljuvan nälän. Arkisin tarjolla on kattava buffetpöytä, Lauhaburgeri puolestaan valmistuu tilauksesta aina aamusta iltaan. 

http://www.lauha.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »