Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Honkjoki, Pesämäen Moottoriurheilukeskus, Masiinamessut, Honkahölkkä, Honkajoen markkinat, Sinikan syyskonsertti, lintutornit, kalastus, Karvianjoki

Satakunta


Honkajoen parhaat kala-apajat tarjoilee keskustan ohi kiemurteleva Karvianjoki. Kuva: Anneli Kallioniemi

Vauhtilajeista luonnon rauhaan – Honkajoella on jokaiselle jotakin

Kymmeniätuhansia kävijöitä Honkajoelle vuosittain houkutteleva Pesämäen Moottoriurheilukeskus on 1 700 asukkaan paikkakunnan erikoisuus. Moottorin pärinälle kontrastia luovat Suomen kauneimmat suomaisemat ja lintukosteikoista kantautuva kuorolaulanta.


  Pesämäen Moottoriurheilukeskus tunnetaan erityisesti jokamiesluokan ja rallicrossin kilpailuareenana. Myös karting, motocross ja tractor pulling ovat moottoriurheilun pyhätössä arkipäivää.


"Kardaanikunkku" Pesämäen Moottorikeskuksen shikaanissa. Kuva: Honkajoen kunta
  – Ajonäytökset ja karting-kisat tuovat elämyksellisen ja vauhdikkaan lisän kokousten, tyky-päivien tai vaikkapa polttarijuhlinnan keskelle, vinkkaa Honkajoen vt. kunnanjohtaja Ulla Norrbo.

Monipuolisia tapahtumia pitkälle syksyyn

  Rallikisojen lisäksi Pesämäki on kotina lähes 10 000 kävijän Masiinamessuille, jotka järjestetään jälleen kesäkuussa 2020. Konealan suurtapahtumaankin mahtuu leikkimielistä rallittelua.


Pesämäen moottoriurheilukeskus on yksi Suomen merkittävimmistä moottoriurheilukeskuksista. Kuva: Honkajoen kunta
  – Viime messuilla karting-radalla miteltiin muun muassa seutukunnan nopeimman naiskunnanjohtajan tittelistä, Norrbo muistelee.

  Heinäkuisen superviikonlopun aloittaa letkeämielinen juoksutapahtuma Honkahölkkä, johon osallistujien kesken arvottava pihasauna houkuttelee noin 700 juoksijaa joka vuosi. Viikonloppu jatkuu musiikkiesitysten, tanssien ja taidenäyttelyjen täydentämillä Honkajoen markkinoilla.


Osallistujien kesken arvottava pihasauna houkuttelee Honkahölkäään noin 700 juoksijaa joka vuosi. Kuva: Honkajoen kunta
  Syksyn kohokohta on lokakuinen Sinikan syyskonsertti, joka kokoaa Monitoimitalo Honkalaan satoja kuulijoita.

  – Tangokuninkaallisia ja -perillisiä tullaan kuulemaan Oulusta ja Helsingistä asti, mikä todistaa, että pienelläkin paikkakunnalla riittää tilausta syystapahtumille, toteaa Norrbo tyytyväisenä.

Parhaat kala-apajat kunnan keskustassa

  Honkajoella luonnon rauha tuo vastapainoa vauhtilajeille ja vilkkaille tapahtumille. Luontopolun päässä sijaitsevasta Huidankeitaan lintutornista avautuu Länsi-Suomen laajimpiin ja koko Suomen kauneimpiin kuuluva suoerämaa.


Huidankeidas on Länsi-Suomen laajimpiin ja koko Suomen kauneimpiin kuuluva suoerämaa. Kuva: Honkajoen kunta
   – Täällä ruskan värit ja lintujen äänet ovat valloittava elämys, Norrbo huokaisee.

  Eväsretkelle kannattaa suunnata Satamakeitaan lintutornille, jonka ääreltä löytyy laavu nuotiopaikkoineen ja käymälöineen. Eväitä popsiessa voi päästä seuraamaan majavaa arkisissa askareissaan.

  Kala saattaa syödä Satamakeitaan kosteikossakin, mutta Honkajoen parhaat kala-apajat tarjoilee keskustan ohi kiemurteleva Karvianjoki. Jokeen istutetaan säännöllisesti tuhansia kiloja kirjolohta sekä lisäksi harjusta ja joen omaa taimenkantaa.


Karvianjoen rannalla sijaitseva Jyllin leirikeskus majoitustiloineen on vuokrattavissa esimerkiksi kokousta, kurssia, leiriä tai juhlaa varten. Majoitusrakennuksessa on 34 hengen makuutilat, päärakennuksessa on tilava kokoustila, keittiö, takkahuone ja kaksi saunaa. Kesäaikana käytössä on myös rantasauna. Kuva: Honkajoen kunta
  – Ruokailu- ja majapaikat omatoimiseen kalastusmatkailuun löytyvät kunnan kotisivuilta, ja edullisia kalastuslupia saa paikallisesta K-kaupasta, Norrbo lisää.

http://www.honkajoki.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »