Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Jämijärvi, Korsuretket, melonta, luontoretket, juhlat, korsukylä, vastuullisuus, luonnonmukaisuus, Sanni Luomahaara

Satakunta


Korsuretkillä opitaan ihan vaan olemaan ja nauttimaan. Jättämään kännykät rauhaan, unohtamaan arkiset kiireet ja tulemaan sinuiksi sekä luonnon että itsensä kanssa. Kuva: Korsuretket

Korsuretket luo lempeän kosketuksen luontoon

Toisinaan menestystarina vaatii hitusen huumoria, pienen sysäyksen naapuriapua ja sopivasti spontaaniutta tarttua mahdottomalta tuntuvaan tilaisuuteen.


  "Pudotapas joskus meillekin pari asiakasta, kun niitä hevosillasi kuskaat. Viedään ne tuonne joelle melomaan."

  Yrittäjä Sanni Luomahaara muistelee isänsä sanoja kahvipöytäkeskustelussa Luomajärven Hevoskievarin isännän kanssa lähes 20 vuotta sitten. Pian kievarista jo soitettiin, ettei perheen yksi kanootti riittäisi mihinkään. Melojia kun olisi tulossa 20 hengen ryhmä.


Melonnasta se kaikki lähti...Kuva: Korsuretket
  Ensimmäisenä kesänä Luomahaarat veivät Jämijärven Jyllinjoelle parisensataa melojaa. Vain parissa vuodessa määrä kasvoi kahteentuhanteen – siis samoihin lukuihin Jämijärven kunnan asukasluvun kanssa.

Uniikit tilat jopa 200 hengen tilaisuuksiin

  Nyt Jyllinjoen rannassa seisoo kokonainen Korsukylä ohjelmapalveluineen. Sen ensimmäinen rakennus, tervantuoksuinen Korsu, sai rinnalleen tunnelmallisen Aitan, viihdekeskus Humppamutterin ja jopa 100 hengen tilaisuudet mahdollistavan Metsälavan.


Viihdekeskus Humppamutteri on yksi Korsukylän rakennuksista. Kuva: Korsuretket
  Korsukylä taipuu palavereista ja tyky-päivistä matkailijaryhmien ruokailuihin ja hääjuhliin. Illanviettoja ilostuttavat kaksi elämyssaunaa, joihin sopivaa lisämaustetta tuovat yrtti- ja turvehoidot, virkistävä jokiuinti tai tähtitaivaan alla höyryävä kylpypalju.


Kotasauna on 25 henkilön mietojen löylyjen seurustelusauna, jonka massiivinen, puulämmitteinen kiuas takaa leppeät, kosteat löylyt. Kuva: Korsuretket
  – Haluamme luoda joka tilaisuudesta osallistujiensa näköisen elämyksen, Luomahaara sanoo.

  – Eräskin hääpari saapui kanootilla joenrannan Rinnekatsomoon, missä heidät sitten vihittiin ystävien ja sukulaisten ympäröimänä.


Pikku-Itävalta Jämijärven rannalla tarjoaa omaa rauhaa. Kuva: Korsuretket
  Korsukylän lisäksi pienet ryhmät voivat varata käyttöönsä Jämijärven rannalla lepäävän Pikku-Itävallan. Modernissa rantamökissä on makuupaikat 15 hengelle. 

Kestävää matkailua kaikin tavoin

  Vastuullisuus on aina ollut Korsuretkien toiminnan kulmakivi. Siksi menut suunnitellaan aina sesongin sekä lähiseudun luomutuotteiden mukaan.

  – Voin näyttää kartalta, mistä asiakkaidemme syömä ruoka on peräisin. Niin läheltä se tulee.


Menut suunnitellaan aina sesongin sekä lähiseudun luomutuotteiden mukaan. Kuva: Korsuretket
  Jatkossa Korsuretket panostaa juhlien ja yritystilaisuuksien rinnalla hyvinvointimatkailuun. Opastetuilla luontoretkillä vahvistetaan luontosuhdetta ja opitaan olemaan metsässä pelkäämättä.

  – Moni kaipaa luontoon, mutta ei tiedä, mistä aloittaa. Syynä voi olla kokemattomuus tai ihan oikeita pelkoja, joita retkillä kitketään yksi kerrallaan.

  Ryhmän kanssa voidaan opetella perustaitoja tai syventyä hätätilanteessa toimimiseen – mitä metsässä voi syödä sekä miten ja mihin voi rakentaa yösijan.

  – Toisaalta retkillä opitaan ihan vaan olemaan ja nauttimaan. Jättämään kännykät rauhaan, unohtamaan arkiset kiireet ja tulemaan sinuiksi sekä luonnon että itsensä kanssa.

http://www.korsuretket.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »