Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, Yyteri, Virkistyshotelli Yyteri, Seikkailupuisto Huikee, Yyterin Näkötorni, Ohjelmamestarit

Satakunta


Yyterin rannoilla on tilaa tuhansille auringonpalvojille. Kuva: Anssi Koskinen / Visit Pori

Yyteri hurmaa 
ympäri vuoden

Porin Yyteri on todellinen Pohjoismaiden helmi, jonka kilometrien pituinen hiekkaranta houkuttelee kesäisin tuhansia auringonpalvojia. Alueen monipuolista luonto- ja elämystarjontaa ei kuitenkaan kannata unohtaa. 


  Porin kaupunki on viime vuosina panostanut vahvasti Yyterin infrastruktuurin ja palvelutason kehittämiseen. Kaikissa ratkaisuissa on huomioitu kestävän kehityksen näkökulma. Kehitystyö jatkuu edelleen, mutta paljon on saatu jo aikaiseksi. 


Rantaravintola Helmi. Kuva: Virkistyshotelli Yyteri
  – Alueella on pyritty parantamaan rannan suuntaista liikkumista. Muun muassa Virkistyshotelli Yyteristä Yyteri Golfille tehtiin lankongit, joita pitkin pääsee jalan tai golfkärryllä. Lisää kulkureittejä on tulossa vuonna 2019, Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere selvittää. 

Viikonloppuloma suosikkiartistin tahtiin

  Virkistyshotelli Yyteri tarjoaa eturivin paikan suunnata niin silmänkantamattomiin jatkuville dyyneille kuin alueen monipuolisiin palveluihin. Hotelli on myös loistava kohde lähteä viettämään viikonlopun irtiottoa huippuartistien parissa. Keikka, hotelliyö aamiaisineen ja kylpyläpulahduksineen on mahdollista hankkia yhtenä pakettina. 


Virkistyshotelli Yyteri sijaitsee upean hiekkarannan tuntumassa. Kuva: Virkistyshotelli Yyteri
  Koko Yyterin alueen tapaan myös hotelli on kokenut viime aikoina isoja muutoksia. Konseptin muututtua virkistyshotelliksi yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa on lisätty. Hotellin kautta on mahdollista hankkia erilaisia pakettitarjouksia lähiseudun palveluihin, kuten Seikkailupuisto Huikeeseen.


Suurin osa hotellin huoneista on uusittu. Kuva: Virkistyshotelli Yyteri
  Koko hotellin ilme on viime vuosina uudistunut. 

  – Suurin osa hotellin huoneista on uusittu, ilmanvaihtoa on parannettu ja vuoden 2018 aikana rakennukseen on noussut kaksi uutta kerrosta. Paljon on jo tehty, mutta osa on vielä kesken, Kyhä-Mantere kertoo. 


Hotellissa on hyvät puitteet myös kokouksille. Kuva: Virkistyshotelli Yyteri 
  Ravintolapalveluiden ja pienen kylpyläosaston lisäksi hotellista löytyvät hyvät puitteet kokouksille ja erikokoisille tilaisuuksille. 

Katse korkeuksiin ja seikkailemaan

  Vuonna 2017 avattu Seikkailupuisto Huikee tarjoaa itsensä haastamista ja kiipeilyä puiden korkeuksissa. Puistoon rakennettiin heti ensimmäisen vuoden jälkeen kaksi uutta rataa. Kaikessa tekemisessä on huomioitu luonto, eikä puita ole rakentamisessa vahingoitettu. 


Puita ei ole vahingoitettu seikkailupuistoa rakennettaessa. Kuva: Seikkailupuisto Huikee
  Puisto tarjoaa sekä taidollisia että fyysisiä haasteita niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin kiipeilijöille. 


Kuva: Seikkailupuisto Huikee
  Aivan pienimpiä ei yläilmoihin vielä päästetä, vaan pituusraja on 110 senttiä. Perheen pienimmille temppuilijoille löytyy puistosta pyörärata. 


Pituusraja seikkailuradalle on 110 senttiä. Kuva: Seikkailupuisto Huikee
  Puistopäivään voi yhdistää myös yöpymisen viereisessä mökkikylässä ja suunnata seuraavana aamuna opastetulle Fatbike-Safarille Yyterin rannoille. Pyöriä voi vuokrata myös omatoimiseen seikkailuun. 

Hurjapäiden huippuhetkiin

  Jos halajaa vielä korkeammalle, kannattaa suunnata lähes 57 metrin korkeuteen kohoavalle Yyterin Näkötornille. Kesällä näkötornin huipulla toimii kahvila sekä ympäri vuoden tilausravintola. Korkeuksiin nouseminen lupaa siis kahvihetken lisäksi vertaistaan etsivät maisemat. 


Kesällä Yyterin Näkötornin huipulla toimii kahvila sekä ympäri vuoden tilausravintola. Kuva: Ohjelmamestarit
  Jos ei pelkkä maisemien ihailu yläilmoista riitä, voivat hurjapäisimmät osallistua Ohjelmamestarien järjestämään seinäkiipeilyyn tai valjaiden varassa laskeutumiseen. 


Seinää pitkin kiipeillen Yyterin Näkötorniin. Kuva: Ohjelmamestarit
  Seikkailumieltä vaativat ohjelmanumerot on tarkoitettu pääasiassa ryhmille, mutta kesällä näkötornilla järjestetään kerran viikossa vakiovuoroja. 


Köyden varassa alas Yyterin Näkötornista. Kuva: Anssi Koskinen / Visit Pori
  Ohjelmamestarien valikoimista voi löytää ohjelmaa niin pieniin kuin suuriin tapahtumiin ympäri Poria ja lähiseutua. 
Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »