Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Nakkila, Nakkilan Napakat, Villilän kartano, Arantilan koski, Arantilan puisto, Lehtokertunkadun pientaloalue, Villilänahon yritysalue

Satakunta


Kokemäenjoen Arantilan koskesta saadaan runsaasti taimenta ja lohta. Kuva: Nakkilan kunta

Nakkila – aito kunta kaupunkien keskellä

Satakunnan maakuntaan kuuluvaan Nakkilaan on helppo tulla – mutta kerran ihastuttuaan sieltä voi olla haluton lähtemään.


  Nakkilan kunta on perustettu vuonna 1861. Tänä päivänä se on runsaan 5500 tyytyväisen asukkaan kunta, jossa on tarjolla kaikki hyvän elämän edellytykset aina kattavia peruspalveluita myöten. Vieressä virtaava Kokemäenjoki tarjoaa hienot mahdollisuudet virkistymiseen, ja kunnan halki kulkeva valtatie 2 takaa hyvät liikenneyhteydet.


Satakunnan Kansansoutu järjestetään jo 30. kerran Kokemäenjoen upeissa maisemissa. Juhlasoutu soudetaan 5.-7.7. 2019. Kuva: Nakkilan kunta
  – ”Aito kunta kaupunkien keskellä” kuvaa aika sitä hyvin. Nakkilasta on lyhyt, noin 15 minuutin matka Poriin ja noin 1,5 tunnin matka Tampereelle ja Turkuun. Kaupungin palvelut ovat hyvin lähellä, mutta omat peruspalvelutkin ovat meillä hyvässä kunnossa, kuvailee Nakkilan kunnanjohtaja Matti Sjögren.

Runsaasti tekemistä

  Nakkilan vahvuutena on myös vireä yhdistystoiminta: liikuntaseuroja ja kulttuuriyhdistyksiä on runsaasti, ja kunta pyrkii tukemaan niiden toimintaedellytyksiä. Elämää ja tekemistä kunnassa riittääkin, pitipä sitten kulttuurista, urheilusta tai ylipäätään mukavasta ajanvietteestä.

  – Meillä on aktiivinen kesäteatteri Nakkilan Napakat, joka järjestää paljon kesäteatteriesityksiä. Ja Villilän kartanolla järjestetään paljon kesätapahtumia.


Villilän kartanoa emännöi nykyään Sani Aartela. Kuva: Nakkilan kunta
  Uutta vilskettä Villilän kartanoon on tuonut kartanonemäntänä toimiva Sani Aartela, joka Aikakoneen Saninakin tunnetaan. Päärakennuksessa toimii tilausravintola, jonka lisäksi kartanoalueella sijaitsee Länsi-Suomen TV- ja elokuvakeskus.

  Myös kalastusmatkailu on Nakkilassa keskeisessä roolissa:

  – Kokemäenjoki menee tästä ihan keskustan ohi. Arantilan koskesta saadaan reilusti taimenta ja lohta, kehuu kunnanjohtaja.


Nakkilankosket on yksi Suomen parhaista kohteista meritaimenen koukutukseen. Kuva: Satakunnan Matkailuyrittäjät ry
  Nakkilassa panostetaan etenkin kuntalaisten hyvinvointiin ja liikuntamahdollisuuksiin. Keskustan läheisyydessä sijaitseva Arantilan puisto on hyvinvoinnin keskittymä, jonne rakentuu nyt myös uusi ja monipuolinen liikuntakeskus.

  – Liikuntakeskus otetaan käyttöön vuonna 2019. Siitä pyritään tekemään joka kuntalaisen olohuone, jonne on kaikkien helppo mennä, Sjögren kertoo.

Kunta apuna talohaaveiden toteuttamisessa 

  Ruskilan taajamaan, Säkkimäen vihreisiin maisemiin on kaavoitettu uusi Lehtokertunkadun pientaloalue, joka sijaitsee mukavasti valtatie 2:n läheisyydessä, vartin ajomatkan päässä Porista. Nakkilan keskustaan on alueelta matkaa vain muutama kilometri. Säkkimäelle on kaavoitettu tilavia ja suojaisia, noin 1400 neliön tontteja, jotka ovat neliöhinnoiltaan edullisia. Rakennusoikeutta niillä on runsain määrin. 

  Nakkilan kunta erottuu edukseen sillä, että talonrakentaja ei joudu tuskastumaan hitaan byrokratian rattaissa ja rakennustarkastajaankin saa helposti yhteyden.

  –  Myös yrittäjiä palvellaan Nakkilassa samalla ketteryydellä. Villilänahon yritysalue Pori–Helsinki-valtatien varrella tarjoaa hyvät toimintaedellytykset ja yritystontteja kilpailukykyisin hinnoin, Sjögren vakuuttaa.

http://www.nakkila.fi

Tekstin kirjoitti


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »