Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Eurajoki, Eurajoen kristillinen opisto, juhlat, ruokailu, majoitus, kurssit

Satakunta


Monipuolisen koulutus- ja kurssitarjonnan lisäksi opisto toimii muun muassa hyvänä majapaikkana, jos haluaa suunnata tutustamaan lähiseudun kohteisiin. Kuva: Leena Väinölä

EKO mukana elämässä 
– niin arjessa kuin juhlassakin  

”Elämistä, kokemista, oppimista”. Näihin sanoihin kiteytyy Eurajoen kristillisen opiston eli EKO:n periaatteet. Kansanopisto tarjoaa koulutusten ja kurssien lisäksi majoitus-, ruoka- ja juhlapalveluita ympäri vuoden. 


  Eurajoen keskustan tuntumassa sijaitseva Eurajoen kristillinen opisto on vuonna 1926 perustettu kansanopisto. Monipuolisen koulutus- ja kurssitarjonnan lisäksi opisto toimii muun muassa hyvänä majapaikkana, jos haluaa suunnata tutustamaan lähiseudun kohteisiin. 


Opiston pihalla tilaa yhteisille aktiviteeteille. Kuva: Eurajoen kristillinen opisto
  Majoitustiloja opistolta löytyy 80 hengelle yhden tai kahden hengen huoneissa. Yöpyjät voivat ostaa opistolta edulliseen hintaan myös aamiaisen. Asuntoloissa on lisäksi nykyaikaiset keittiö- ja oleskelutilat.  

  Erillisen asuntolarakennuksen lisäksi yöpyä voi kahdessa vanhemmassa rakennuksessa, Mäntylässä tai opiston päärakennuksessa. Päärakennuksena toimii entinen Lavilan kartano, joka rakennettiin Vuojoen kartanon sivutilaksi vuonna 1906. 

Ruokaa arkeen ja juhlaan

  Eurajoen kristillinen opisto tarjoaa hyvät puitteet erilaisten juhlien ja kokouksien järjestämiselle. Opistolla on runsaasti  erilaisia koulutus- ja kokoustiloja, joita voidaan soveltaa tarpeiden mukaan. Juhlatiloihin puolestaan mahtuu 110 henkeä.

 

  – Meillä on paljon ristiäisiä, syntymäpäiviä ja muistotilaisuuksia. Omaan tilaisuuteen voi opiston kautta tilata myös musiikkiohjelmaa, asiakaspalvelukoordinaattori Jaana Vartila kertoo. 


Opisto tarjoaa hyvät puitteet erilaisten juhlien ja kokouksien järjestämiselle. Kuva: Eurajoen kristillinen opisto
  Pitopalvelusta huolehtiva opiston keittiö loihtii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivat tarjottavat. Pitopalvelun lisäksi ruokaa valmistetaan tilauksesta ryhmille. Opistolla on tarjolla arkisin myös lounas sekä äitien- ja isänpäivänä mahdollisuus juhlalounaaseen.  

Loma kiinnostusten kimpussa

  Matkailijoidenkaan ei kannata unohtaa opiston kurssitarjontaa. Monen kesälomasuunnitelmiin kuuluu jo erottamattomasti parin päivän kurssikokonaisuus täyshoidolla. 


Opiston kurssit tarjoavat mielenkiintoista tekemistä ja uuden oppimista. Kuva: Eurajoen kristillinen opisto
  – Suosituin kurssimme Ikonimaalaus on jo ensi kesän osalta täynnä. Monet kurssilaiset tulevat mukaan vuodesta toiseen ja nauttivat, kun pääsevät tekemään sitä, mistä tykkäävät ja juttelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa.

  Vaikka ikonimaalausta ei enää ensi kesänä Eurajoelle pääsisikään tekemään, löytyy valikoimista vielä monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuten Vanhojen huonekalujen verhoilukurssi tai Valloittavat villiyrtit

http://www.eko.fi

Tekstin kirjoittiElina Lammela


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »