Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Satakunta, Rauma, kaupunginteatteri, Fåfänga, kesäteatteri, Lallis, Muukalainen, Tarkastaja tulee, Kaksi puuta, Otto Kanerva

Satakunta


Muukalainen, kuvassa Heimo Korhonen, Jessica Uussaari, Anna Hanski ja Juha Kulmala. Kuva: Henna Junnila

Suuria tunteita 
Rauman teattereissa

Rauman kaupunginteatterin kevään ja kesän ohjelmisto tarjoaa kulttuurin ystäville niin nostalgiaa kuin ihokarvoja nostattavaa jännitystä. Fåfängan merellisessä kesäteatterimiljöössä vieritellään naurunkyyneleitä Juha Tapion musiikin tahtiin.


  Taiteellinen johtaja Otto Kanerva on innoissaan. Raumalla näytöksiä on esitetty täysille katsomoille, ja siksi moni syksyn show saa jatkoa kevääseen. Pisimpään on pyörinyt Lallis.

  – Hiljattain henkiin herännyt legendaarinen Lallintalo houkutteli Köyliöön yleisöä ympäri eteläistä Suomea. Nyt se on tehnyt saman teatterille.


Lallis. Kuvassa Jaakko Tohkanen, Pauli Hanhiniemi, Ninni Kekki, Mikko Töyssy ja Juha Kulmala. Kuva Harri Joensuu.
  Jos Pauli Hanhiniemen Retkue-orkesterin säestämä Lallis kolahtaa nostalgiahermoon, Kanerva kehottaa kiirehtimään. Lisää jatkoaikaa ei ole luvassa, vaan maaliskuun jälkeen Lalliksen päivät Rauman estradeilla ovat luetut.

Teatterielämyksiä joka makuun 

  Musiikin täyttämä on myös huhtikuulle jatkuva, Topi Sorsakosken unohtumattomien ikivihreiden sävyttävä Muukalainen.

  – Tunteellisen tarinan myötä lahjakas Heimo Korhonen saa pitkälle uralleen arvoisensa päätöksen ennen eläkepäiviä, Kanerva lisää.


Muukalainen. Kuvassa Juha Kulmala ja Jessica Uussaari. Kuva: Henna Junnila
  Korhosen lisäksi lavalla nähdään Anna Hanski, Juha Kulmala sekä raumalaislähtöinen The Voice of Finland -tähti Jessica Uussaari. Huhtikuulle jatkuu myös Tuija Piepposen tähdittämä komedia Exän uus ja vanha, jonka käsikirjoitus ja ohjaus ovat Raumankin lavoja valloittaneen Minna Koskelan käsialaa.


Ilkka Koivula tähdittää brittijännäriä Tarkastaja tulee. Kuva: Rauman kaupunginteatteri
  Tammikuussa ensi-iltansa saa brittijännäri Tarkastaja tulee (An Inspector Calls). Vuoden 1912 Englantiin sijoittuva klassikko jatkaa suosittujen jännitysnäytelmien sarjaa pääosassaan Ilkka Koivula.

  – Eikä pikkuväkeä ole unohdettu – Linnateatterin Herra Hakkarainen ja seitsemän ihmettä vierailee Raumalla vielä muutaman kerran joulukuussa ja huhtikuussa.

Kesän ennusteena yleisömenestys

  Kesällä Rauman Fåfängassa nähdään Juha Tapion musiikkiin sovitettu romanttinen komedia Kaksi puuta. Viime kesänä kantaesitetty musiikkinäytelmä murskasi Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin katsojaennätyksen. Hämeenlinnan tavoin ohjaaja-käsikirjoittaja Kanerva nähdään myös Fåfängan lavalla.

  – Tarina ei kerro Juha Tapiosta, vaan juoni kietoutuu musikaalimaisin viisäänisovituksin lahjakkaan lauluntekijän kappaleisiin, jotka kuljettavat hersyvää juonta eteenpäin, Kanerva tarkentaa.  Kaksi puuta kuvaa puhdasverisen kesäteatterikomiikan voimin kahden vahvan ihmisen päätymistä törmäyskurssille. Ennakkoluulot ja raja-aidat karisevat, kun he joutuvat katsomaan itseään peiliin ja saavat yleisönkin tarkastelemaan omia ajattelumallejaan.

http://www.raumanteatteri.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »