Nro 4-2018
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Karjala, Lieksa, Timitran Linna, design-hostelli, TalliGalleria, konsertit, visuaalisuus, lähiruoka, tilausravintola

Pohjois-Karjala


Timitran Linna on kulttuurin, designin ja hyvän ruuan ystävälle ehdoton matkakohde. Kuva: Timitran Linna

Hyvä ruoka ja taide kohtaavat Timitran Linnassa

Rajavartiolaitoksen entisen koulutuskeskuksen ja komentopaikan seinien sisällä toimii nyt design-hostelli.


  Lieksassa, Pielisen suulla Lieksanjoen rantamaisemissa kohoava funkistyylinen Timitran Linna on kulttuurin, designin ja hyvän ruuan ystävälle ehdoton matkakohde. Rauhallinen sijainti, siistit ja avarat huoneet sekä ravintolan maukkaat ruuat tekevät Timitran Linnasta hostellin, joka tarjoaa enemmän kuin vain yösijan. Hotellitasoistakin majoitusta löytyy.

  Rajavartioston vanha hevostalli on valjastettu kulttuurin käyttöön. Lieksan taideyhdistys pitää TalliGalleriassa kesänäyttelyä, ja tilassa järjestetään myös konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia. Timitran Linna tekee yhteistyötä Pielinen soi -festivaalin kanssa, joka tuottaa vanhaan talliin korkeatasoisia klassisen ja kevyemmänkin musiikin konsertteja musiikinystävien iloksi. 


Kaikkien huoneiden ja yleisten tilojen sisustuksessa on käytetty design- ja vintage-huonekaluja. Kuva: Timitran Linna
  Itse hostellirakennus on designia rakastavalle loputon elämysten lähde. Kaikkien huoneiden ja yleisten tilojen sisustuksessa on käytetty design- ja vintage-huonekaluja – kotimaista ja eurooppalaista muotoilua, modernia ja vanhaa hyvällä maulla sekoitettuna. Hostelliyrittäjä Franz Betcke kertoo, että sisustamisessa on käytetty paljon ”vanhaa Artekia, Marimekkoa ja taidelasia”.

  – Visuaalinen puoli on tärkeä ja design on läsnä kaikkialla, Betcke toteaa.

Käsityönä tehtyä ruokaa

  Designin ohella Timitran Linna on tunnettu ravintolastaan ja sen tinkimättömästä asenteesta ruokaan: ihan kaikki tehdään alusta asti itse, leivistä ja salaatinkastikkeista alkaen. Raaka-aineina käytetään runsaasti paikallisia tuotteita ja menuissa näkyy vahvasti kausiajattelu, eli menu vaihtuu sesongin ja sen tarjonnan mukaan.    Timitran keittiöfilosofia pohjautuu skandinaaviseen keittiöön, mutta inspiraatiota ammennetaan ympäri maailman. Ravintolan erikoisuuksia ovat tuore paikallinen järvikala, jota saadaan suoraan paikalliselta kalastajalta sekä muut paikalliset erikoistuotteet kuten marjat, sienet ja kuusenkerkkätuotteet. Tuoreus, puhtaus ja paikallisuus ovat Timitran ruoka-ajattelun kulmakivet, ja uusien lähituottajien raaka-aineita etsitään jatkuvasti lisää.


  Timitran ravintola on tilausravintola, joka palvelee erilaisia ryhmiä, juhlaseurueita ja kokousporukoita sekä asukkaita ympäri vuoden. Linnan valoisassa ravintolasalissa mahtuu ruokailemaan suurempikin ryhmä, ja makunautintojen ohessa voi sielua ravita kauniilla miljööllä, taiteella ja runsaalla design-esineistöllä.

http://www.timitra.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »