Nro 4-2018
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Lieksa, Koli, Metsähallitus, Kolin Matkailuyhdistys, Kolin luontokeskus Ukko, Break Sokos Hotel Koli, Koli Relax Spa

Pohjois-Karjala


Kolin kansallismaisemaa. Kuva: Break Sokos Hotel Kolin kuva-arkisto

Koli kehittyy yhteen hiileen puhaltamalla

Suomen sykähdyttävimmästä kansallismaisemasta jo vuosisatoja kiitelty Koli kehittyy Metsähallituksen ja paikallisista matkailutoimijoista muodostuvan Kolin Matkailuyhdistyksen tiiviissä yhteistyössä. Samalla paranevat palvelut niin yksittäisille matkailijoille kuin kokous- ja tapahtumavieraille.


  Suurin panostus on lähes 10-vuotinen haave, Kolin luontokeskus Ukkoon ja Break Sokos Hotel Koliin saatava maalämpö, joka nostaa matkailualueen ekologista statusta kansallispuiston arvojen mukaiseen suuntaan. Viime metreillä olevan remontin odotetaan valmistuvan ennen talven tuloa.

  – Jo kuluneena kesänä hotellivieraat saivat nauttia Ukko-Kolin uumenista hohkaavan kylmyyden viilentämistä huoneista. Se tuntuu luksukselta, kun ikkunan takana lämpötila hipoo 35 asteen hellelukemia, toteaa hotellinjohtaja Marko Riikkinen tyytyväisenä.

Kahden rinteen kaudenavaus

  Lähestyvään talveen valmistaudutaan laskettelukeskuksen hissiremontilla ja lumetusjärjestelmän päivityksellä. Suomen jyrkimpiin ja takuulla kauneimpien maisemien koristamiin mustiin rinteisiin lukeutuva Ukko-Koli saadaan jatkossa auki heti kauden alkuun.


Koli on upea paikka ympäri vuoden. Kuva: Aaro Kajaste
  – Tavoitteena on, että Kolin laskettelukausi käynnistyisi itsenäisyyspäivänä ja jatkuisi pitkälle kevääseen, mutta pakkaset määräävät lumetustahdin, huomauttaa Riikkinen.

  Luonnossa liikkujalle Pielisen reunustama kansallispuisto vaaramaisemineen tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia vuodenajasta riippumatta. Lumikenkäily on vaarojen talviaktiviteeteista suosituin – tykkylumista kansallispuistoa pääsee ihailemaan parhaiten lumikenkäillen.

Kaikki palvelut käden ulottuvilla

  Rinteeseen ei Kolilla tarvitse erikseen matkustaa, sillä vauhdin hurmaan pääsee suoraan Ukko-Kolin laella sijaitsevan Break Sokos Hotel Kolin ovelta. Hotellin kaikki huoneet ovat kokeneet täydellisen uudistuksen, ja remontin valmistuessa hotellivieraat saavat käyttöönsä yhdeksän uutta huonetta.

  – Erikoisin uudistus on varmasti vanhan kokouskabinetin muodonmuutos hotellihuoneeksi. Kolmannen kerroksen huoneesta Kolin kansallismaisema avautuu koko seinän suuruisesta ikkunasta.


Koli Relax Span porealtaassa. Kuva: Laurelie Photography
  Näistä näkymistä saa nauttia myös hotellin hemmottelu- ja maisemakylpylä Koli Relax Span hellässä huomassa. Uudistusten jälkeen Kolilla on koko paketti kasassa.

  – Kolin Matkailuyhdistyksen ja Metsähallituksen saumaton yhteistyö nostaa Kolin Suomen kokous- ja tapahtumakohteiden kärkeen, uskoo Riikkinen.

  Myymälä- ja kahvilapalveluiden lisäksi Kolin luontokeskus Ukossa on 200 hengen auditorio, jossa järjestyvät isommatkin tilaisuudet. Luontokeskuksen näyttelyt, alueen ohjelmapalvelut, luonnon tarjoamat mahdollisuudet, maisemakylpylä, monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja ravintolapalvelut takaavat, ettei mitään tarvitse metsästää Kolia kauempaa.
Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »