Nro 4-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Etelä-Karjala, Imatra, Päivärannan kurssikeskus

Etelä-Karjala


Päivärannan kurssikeskuksen rantasauna on omiaan rentoihin illanistujaisiin. Kuva: Päivärannan kurssikeskus

Vietä päivä rannassa
 – tai vaikka koko viikko

Imatralla idyllisen Immalanjärven rannalla sijaitsevan Päivärannan kurssikeskuksen tilat muuntautuvat moneen eri tarpeeseen. Päivärannassa voi olla samanaikaisesti kolmekin eri ryhmää ilman, että ryhmät edes näkevät toisistaan.


  Suomalaiselle mentaliteetille on tyypillistä, ettei kohteeseen oikein kehtaisi mennä silloin, kun siellä on muitakin. Imatran seurakunnan ylläpitämä Päivärannan kurssikeskus antaa syyn ajatella toisin.


Päärakennuksen juhlatilasta on näkymä Immalanjärvelle. Kuva: Päivärannan kurssikeskus
  – Meillä järjestetään muun muassa useita hiljaisuuden retriittejä vuoden aikana. Vielä ei ole kertaakaan käynyt niin, että toisen tilausryhmän läsnäolo olisi häirinnyt retriitin vaatimaa rauhaa, vakuuttaa kurssikeskuksen johtaja Kirsi Kaljunen.

Majoitusta isommankin ryhmän tarpeisiin

  Päiväranta toimii tukikohtana paitsi seurakunnan omille leireille ja tapahtumille myös urheilijoille, perhejuhlille, kokouksille ja saunailloille. Majoitustilaa Päivärannassa on kodikkaissa kahden ja neljän hengen huoneissa noin 120 vieraalle. Runsaan majoituskapasiteetin ansiosta hääjuhlatkin voivat jatkua pitkälle iltaan, kun vieraat voivat juhlien päätteeksi painaa päänsä Päivärannan tyynyihin.


Majoitustilaa kodikkaissa kahden ja neljän hengen huoneissa on noin 120 vieraalle. Kuva: Päivärannan kurssikeskus
  – Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen. Valittavana on myös täysihoito, johon sisältyy aamiaisen lisäksi lounas, päiväkahvi, illallinen ja iltapala, Kaljunen täydentää.

  Majoittumaan ovat tervetulleita myös yksittäiset matkailijat – silloinkin, kun Päivärannassa vierailee tilausryhmiä. 

Täyden palvelun Päiväranta

  Kokoontumistiloja Päivärannassa riittää 150 hengen auditoriosta ja juhlasalista erikokoisiin ja moneksi muuntautuviin luokkahuoneisiin. Rantasauna on omiaan rentoihin illanistujaisiin. Upeat ulkoilumaastot, pelikentät, frisbeegolfrata ja uimaranta tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Talvella lähimetsässä ja jäätilanteen salliessa myös Immalanjärven jäällä on mahdollisuus hiihtää.


Päivärannassa ryhmien valittavana on runsaasti erilaisia tiloja. Kuva: Päivärannan kurssikeskus
  Päivärannan erikoisuus on pihapiiriin rakennettu valtava kota, jonne sopii jopa sadan hengen porukka.


Kotaan sopii jopa 100 hengen ryhmä. Kuva: Päivärannan kurssikeskus
  – Kodan käytössä vain mielikuvitus on rajana; se soveltuu aivan yhtä hyvin makkaran grillaukseen ja lettujen paistoon kuin hääparien vihkimiseen, vinkkaa Kaljunen.


Ruokailuista ja kahvituksista huolehtii talon oma pitopalvelu. Kuva: Päivärannan kurssikeskus
  Tilaisuuksien tarjoiluista ja matkailijaryhmien ruokailuista huolehtii talon oma pitopalvelu, jonka menut muokkautuvat asiakkaan toiveiden mukaan. Kokonaisuuden kruunaa ystävällinen palvelu sekä Päivärannan rento ja iloinen ilmapiiri vain vartin ajomatkan päässä Imatran keskustasta.

http://www.paivarantaan.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »