Nro 4-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Etelä-Karjala, Luumäki, Hotelli Salpa

Etelä-Karjala


Auringonlasku Kivijärvellä. Kuva: Hotelli Salpa

Elämyksiä ympäri vuoden historiallisen puolustuslinjan kupeessa

Historiallisessa miljöössä sijaitseva hotelli Salpa on kehittynyt maamme ensimmäisestä tienvarsimotellista viihtyisäksi, nykyajan tarpeet täyttäväksi hotelliksi.


  Hotelli Salpa on saanut nimensä Luumäelle rakennetun Salpalinjan innoittamana. Nimen lisäksi Luumäen linjanakin tunnettu puolustusrakennelma on inspiroinut täysin uusitun hotellin sisustusta, jossa hallitsevia elementtejä ovat puu ja kivi.


Hotellin sisustuksen hallitsevia elementtejä ovat puu ja kivi. Kuva: Hotelli Salpa
  Hotelli Salpa seisoo luonnonkauniilla rinnetontilla, josta avautuu upeat maisemat kirkasvetiselle Kivijärvelle. Järvi ja sen ympärillä levittäytyvä luonto tarjoaa elämyksiä kaikkina vuodenaikoina, ja niistä nauttimaan pääsee suoraan hotellin takapihalta. 

  Hotellin kaikki 33 huonetta on täysin remontoitu, samoin kokoustilat sekä sauna- ja allasosasto. 12-metriseltä uima-altaalta avautuu suurten ikkunoiden kautta näkymät upeaan järvimaisemaan, mikä saa tilan sulautumaan upeasti ympäröivään luontoon. Kesällä erityisesti pienempien hotellivieraiden viihtymisen takaa yli 100-metrinen hiekkaranta loputtomine viihtymismahdollisuuksineen.


12-metriseltä uima-altaalta avautuu suurten ikkunoiden kautta näkymät upeaan järvimaisemaan, mikä saa tilan sulautumaan upeasti ympäröivään luontoon. Kuva: Hotelli Salpa
  Myös hotellin keittiö ja ravintolatilat on remontoitu tyylikkäiksi ja toimiviksi, ja panostus näkyy tasokkaana ruoka- ja viihdetarjontana. Yli 300-paikkainen, retrohenkinen Lumo-ravintola tarjoaa pikkujoulukaudella viihdettä joka viikonloppu, ja sen parketilla kansaa tanssittavat nimekkäätkin suomalaiset artistit. 

Asiakkaan toiveet ohjaavat tekemistä

  Hotelli Salpa siirtyi uusille omistajille 2,5 vuotta sitten, ja sen jälkeen hotellia on kunnostettu ja uudistettu voimakkaasti. Lähtökohtana on ollut asiakkaiden tarpeet ja toiveet, joita on kuunneltu herkällä korvalla. Asiakaslähtöisyys ohjaa kaikkea tekemistä, ja tavoitteena on luoda vieraille kodikas, laadukas ja viihtyisä kokemus. 


Myös laajalta aurinkoterassilta on upeat näkymät Kivijärvelle. Kuva: Hotelli Salpa
  Oman mausteensa hotellivierailuun tuo sen ainutlaatuinen ympäristö, jossa elää voimakkaasti Suomen historian vaiheet. Hotellivierailuun voi helposti yhdistää käynnin Salpalinjalla tai P.E. Svinhufvudin kotimuseossa Kotkaniemessä. Yhdessä paikallisten oppaiden kanssa toteutettavat retkipaketit tarjoavat taatusti mieleenpainuvia kokemuksia suomalaisen historian keskeisellä alueella.

http://www.hotellisalpa.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »