Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Pudasjärvi, Syöte, Pikku-Syöte, kansallispuisto, laskettelu, latuverkosto, erätaitoretket

Pohjois-Pohjanmaa


Luonto tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Kuva: Pikku-Syöte

Pudasjärven Pikku-Syöte 
on kuin Lappi – mutta lähempänä

Suomen eteläisimmällä tunturialueella sijaitseva Pikku-Syöte tarjoaa pohjoisen parhaat puolet alle kahden tunnin ajomatkan päässä Oulusta.


  Syötteen seudun vahvuuksia ovat aina olleet helppo saavutettavuus sekä luonnon läheisyys ja rauhallisuus. Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen taustalla toimii voittoa tavoittelematon Vuolle Setlementti ry, joka tuottaa alueella koulutus-, hyvinvointi- ja vapaa-ajan palveluja sekä nuorisotoimintaa.

  – Pikku-Syötteen palveluja hyödyntämällä matkailijat tukevat samalla paikallista hyvinvointia ja nuorisotyötä, kertoo markkinointi- ja liiketoimintapäällikkö Heidi Ylläsjärvi.


Leirikoululaisia Pikku-Syötteellä. Kuva: Pikku-Syöte
  Monipuolinen Pikku-Syöte onkin suosittu kohde niin leirikoulujen, urheiluseurojen kuin kokous- ja työhyvinvointiryhmien keskuudessa.

Paljon muutakin kuin laskettelukeskus

  Yhdeksän laskettelurinteen ja 120 kilometrin latuverkoston Pikku-Syöte on tuttu erityisesti talvimatkailukohteena. Syötteen seudun kesä ja syksy eivät häviä talvipakkasille ainakaan harrastusmahdollisuuksien puolesta.


Sadesäällä haasteita tarjoaa seitsemän metriä korkea sisäkiipeilyseinä. Kuva: Pikku-Syöte
  – Syötteen kansallispuisto polkuverkostoineen sekä ympäröivä tunturiluonto maastopyöräily- ja patikointireitteineen tarjoavat valtavasti vaihtoehtoja ympärivuotiseen ulkoiluun. Seitsemän metriä korkea sisäkiipeilyseinä tarjoaa haasteita myös sadesäällä, Ylläsjärvi vinkkaa.


Talvellakin maastopyöräily onnistuu fatbikella eli läskipyörällä. Kuva: Pikku-Syöte
  Talvikauden suosikkeja hiihdon ja laskettelun ohessa ovat lumikenkäily, koiravaljakkoretket sekä lumenveisto, jonka maailmaan pääsee muiden aktiviteettien tavoin perehtymään asiantuntevan ohjaajan johdolla. Yhteistyö- ja selviytymistaitoja kehittäviä erätaitoretkiä järjestetään vuodenaikaan katsomatta.


Patikkaretkellä luonnon keskellä. Kuva: Pikku-Syöte
  – Erätaitoja voidaan opetella joko lyhyillä päiväretkillä tai maastossa yöpyen. Koko ikänsä kaupungissa asuneelle retkikeittimen, kartan ja kompassin käytön, tulenteon sekä ensiaputaitojen opettelu luonnon keskellä voi olla ainutkertainen elämys.

Ravintola- ja majoituspalvelut joka tarpeeseen

  Tunturin laella lepäävien Hotelli Pikku-Syötteen ja Ravintola Puron palveluissa, tarjoiluissa ja tiloissa on huomioitu sekä erilaisten ryhmien että yksittäisten matkailijoiden tarpeet. Hotellin 82 huoneessa on majoitustilaa jopa 250 vieraalle, sillä osa huoneista on leiri- ja nuorisoryhmille suunniteltuja ryhmähuoneita. Sviittien ja superior-huoneiden lisäksi myös osa standard-tason huoneista on varustettu omalla saunalla sekä henkeäsalpaavan kauniilla maisemilla.


Hotelli Pikku-Syötteen sviitin ikkunasta avautuvat uskomattomat maisemat. Kuva: Pikku-Syöte
  – Täällä pohjoisen luonnon parhaat puolet avautuvat matkailijoille heti hotellin ovelta, Ylläsjärvi tiivistää.

http://www.pikkusyote.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »