Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Pudasjärvi, Kynttilätalo

Pohjois-Pohjanmaa


Käsityöyrittäjäsisarukset Sinikka Blomster ja Seija Herukka (oik.) tekevät runsaasti koepolttoja kynttilöiden laadun takaamiseksi. Kuva: Kynttilätalo

Kynttilätalo tuo tunnelmaa kaikkiin elämän hetkiin

Yrittäjäsisarukset Sinikka Blomster ja Seija Herukka uskovat käsintehdyn kynttilän taikaan. Siinä on kosketus jäljellä.


  Blomster ja Herukka ovat valmistaneet kynttilöitä Pudasjärvellä, Oulu–Kuusamotien varressa jo yli kymmenen vuoden ajan. Sisarusten Kynttilätalo toimii sekä tuotantotilana että myymälänä, jonne pohjoiseen matkaavat turistit usein pysähtyvät ostoksille. 


Kynttilätalon ensimmäinen kynttilämalli oli Kynttiläkuusi, tässä niitä Iso-Syötteen upeissa maisemissa. Kuva: Kynttilätalo
  Laadukas ja turvallinen kynttilä on Kynttilätalon yrittäjille sydämen asia. Kynttilöiden elävän tulen tunnelmassa on aina ollut sellaista taikaa, jonka ympärille ihmiset haluavat kokoontua – aitoa tulta jäljittelevätkään sähkökynttilät eivät ole pystyneet syrjäyttämään elävän tulen lumoa. 

  Kynttilätalon kynttilöissä tärkein asia on niiden palo-ominaisuudet: kynttilöiden on palettava puhtaalla, vakaalla ja savuamattomalla liekillä. Siihen päästään, kun kynttilän raaka-aineet ja muoto ovat oikeassa suhteessa toisiinsa. Hyvälaatuinen kynttilä on myös ekologinen: sillä on pitkä paloaika eikä se ole ongelmajätettä. 

Kauneus ja käytettävyys samassa kynttilässä

  Vaikka kynttilä on käyttöesine ja pääpaino on sen ominaisuuksissa, Kynttilätalon kynttilät ovat myös kauniita. Kaikki kynttilät sisarukset suunnittelevat alusta alkaen itse, inspiraatio syntyy usein Pohjois-Pohjanmaan kauniista luonnosta.


Palaessaan kauniisti pitsiintyvä Aurora-kynttilä on yksi asiakkaiden suosikeista. Kuva: Kynttilätalo
  Kynttilätalolla on oma mallistonsa, jonka tunnetuimpia merkkejä ovat poltettaessa kauniisti pitsiintyvä Aurora ja värikäs Anno coloria, jonka pinta on ainutlaatuinen – kukaan muu ei valmista samalla tekniikalla.


Anno Coloria -sarjassa ei ole kahta samanlaista kuviointia. Tekniikka on Kynttilätalon oma. Kuva: Kynttilätalo
  Kynttilä on nykyisin myös ympärivuotinen sisustuselementti, ja Kynttilätalonkin valikoimissa on tällä hetkellä 30 värisävyä. Asiakkaille tehdään myös tilausvärjäyksiä toiveiden mukaan esimerkiksi hääkattauksiin. Kaunis kynttilä on mukava viedä myös tuliaiseksi tai lahjaksi, erityisesti ihmiselle, jolla jo on kaikkea. Kynttilätalon kynttilöitä uskaltaa viedä hyvällä omallatunnolla, sillä vaikka ne on suunniteltu myös sisustuselementeiksi, ne ovat myös turvallisia.


Kynttilä kuuluu arkeen ja juhlaan. Kuva: Kynttilätalo
  – Kun kynttilään laitetaan tuli, siihen täytyy suhtautua kuin mihin tahansa avotuleen ja ottaa turvallisuusseikat huomioon. Moni kynttilä päältä kaunis, mutta se ei vielä kerro koko totuutta, Sinikka Blomster sanoo.

  Kynttilätalon pihalla linja-autotkin sopivat hyvin kääntymään ja noin 3 kilometrin päässä pajamyymälästä on hyvä kahvi- ja ruokapaikka Tulitauko

  – Kynttilätalo tarjoaa suomalaista käsityötä matkasi varrella, joten tervetuloa tutustumaan pajamyymälään, yrittäjäsisarukset toivottavat.

http://www.kynttilatalo.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »