Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Haapavesi, Villa Korkatti, majatalo, tilausravintola, aktiviteetit

Pohjois-Pohjanmaa


Entisestä kyläkoulusta on kehkeytynyt idyllinen majatalo ja tilausravintola. Kuva: Villa Korkatti

Haapaveden valloittava 
Villa Korkatti

1950-luvun taitteessa kyläkouluksi valmistuneessa kartanossa on kestitty matkailijoita jo yli 40 vuoden ajan. Korkatin kylässä sijaitseva idyllinen majatalo ja tilausravintola palvelee matkailijaryhmiä, juhla- ja kokousvieraita sekä yksittäisiä matkailijoita haapavetisen luonnon syleilyssä ympäri vuoden.


  Kolmisen vuotta sitten Villa Korkatiksi ristitty kartano sai Päivi Viitasalosta ja Joni Humalojasta uuden isäntäparin. Pariskunnan ja heidän taustajoukkojensa vahva matkailu- ja ravintolaosaaminen näkyy perinteikkään pitopaikan uudistetuissa palveluissa. 


Yrittäjäpariskunta Päivi Viitasalo ja Joni Humaloja. Kuva: Villa Korkatti
  Majoitusta sekä kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluja perheen voimin taidolla tarjoava Villa Korkatti pihapiireineen sai omistajanvaihdoksen myötä uuden, kodikkaan ilmeen.

“Kuin kotiin tulisi”

  Viidessä maalaisromantiikkaa huokuvassa huoneessa on majoitustilaa 16 vieraalle. Majoittujien käytössä on keittiö, jonne isäntäpari huolehtii aamiaistarvikkeet. Näin vieraat voivat nauttia aamiaisen oman aikataulunsa mukaan. Pienille ryhmille ja tapahtumavieraille voidaan aamiainen kattaa myös tunnelmalliseen juhlasaliin.


Villa Korkatin Punainen huone. KUva: Lina Markkanen
  Lämminhenkinen Villa Korkatti on edukseen erottuva vaihtoehto ketjuhotelleille. Humaloja kertookin, että vieraat kehuvat erityisesti Villa Korkatin kodinomaista tunnelmaa. Majoituksen hintaan sisältyy saunavuoro sekä pääsy Haapaveden uimahalliin ja kuntosalille.

Lähiruokaa ja ulkohuveja

  Villa Korkatin noutopöydät notkuvat paikallisista aineksista loihdituista herkuista. Pikkujoulukauden bravuureina loistavat omin käsin pyöräytetyt joulumakkarat. Makkaroiden tavoin valmistuvat muutkin tarjoilut alusta loppuun talon keittiössä, erikoisruokavaliot huomioiden.

  Ruokavieraat voivat valita valmiista menuista, joita räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

  – Meille jokainen asiakas on yksilö, ja se näkyy myös palvelun laadussa, Humaloja lupaa.


Villa Korkatin ruokasali. Kuva: Lina Markkanen
  Villa Korkatin ympäristöstä löytyy valtavasti mahdollisuuksia erilaisille aktiviteeteille. Aivopähkinöitä sisältävät tiimikisailut ovat erinomainen keino kohottaa yhteishenkeä. Fyysisten voimien mittelöintiin sopii kirveenheitto tai leikkimielinen Villan Vahvin -kisa, ja värikuulasota on omiaan hauskanpitoon. Paikallishistoriasta kiinnostuneille järjestetään elämyksellisiä historiikkiretkiä lähiseudun kohteisiin eväiden kera.


Villa Korkatissa voi lähteä luontoretkelle vaikkapa fatbike-pyörällä. Kuva: Villa Korkatti
  – Omatoimiset liikkujat voivat vuokrata fatbike-pyörät, lenkkeillä tai hiihtää viereisellä pururadalla, suunnata Korkatin luontopolulle ja polkujuoksureiteille tai kavuta Korkattivuorelle maisemia ihailemaan, Humaloja vinkkaa.


http://www.villakorkatti.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »