Nro 3-2018
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman
Tätä pääkirjoitusta miettiessäni luin tasan vuosi sitten kesälehteen kirjoittamani pääkirjoituksen. Siinä kerroin huhtikuisten Tampereen Kotimaan Matkailumessujen jälkeen Savoon suuntautuneesta työmatkastani. Kesärenkailla tehdyn reissun aikana jouduin kaksi kertaa valtavaan lumipyryyn, joka muutti jo lumettomat kevätmaisemat hetkessä takatalveksi. 


  Kuinka toisenlainen olikaan nyt tähän lehteen liittyvät työmatkani! Lähdin jälleen liikkeelle ani varhain Tampereen messujen jälkeisenä aamuna. Vaikka kevät olikin kylmä, olin taas jo vaihtanut autoon kesärenkaat. Koska tällä kertaa suuntasin kohti pohjoista, Pohjois-Pohjanmaalle, ajokelit hieman mietityttivät. Koko työrupeaman ajan aurinko kuitenkin paistoi, lumet olivat kaikkialta sulaneet, eikä sateistakaan ollut mitään tietoa. Ja mikä parasta, lämmintä riitti koko matkan ajan.

  Moni vierailu yllätti minut jälleen positiivisesti. Kävin upeissa kohteissa, joista en ennen ollut kuullutkaan. Myös keskustelut toivat yllätyksiä, joista nyt kerron yhden: Olin erään pohjoispohjanmaalaisen yrityksen toimitusjohtajan luona kertomassa lehtemme tarjoamista mahdollisuuksista. Mukana tapaamisessa oli toinenkin henkilö, joka oli toiminut aiemmin usean vuoden ajan matkailutoimistoissa. Lehteämme hän ei tuntenut, sillä hänen matkailutoimistoajoistaan oli jo aikaa. 
 
  Tapaaminen kahvihetkineen sujui miellyttävissä merkeissä, ja yrityksen edustajat lupasivat ilmoittaa päätöksestä seuraavana päivänä. Kun he sitten soittivat, sain myös kuulla, mikä oli ollut vaikuttamassa myönteiseen päätökseen. Tämä aiemmin matkailutoimistossa työskennellyt henkilö oli soittanut entisille työtovereilleen ja kysynyt häneltä, mitä mieltä hän oli lehdestämme. Työtoveri oli kertonut lehtemme olevan heidän toimistoissaan ”päivittäinen työkalu”.

  Kuulemani spontaani suositus ja myös moni muu positiivinen palaute antaa voimaa taas jatkaa lehden tekemistä. Nyt on kuitenkin vuorossa kesätauko ja aika kerätä voimia tulevaan syksyyn. 

  Koko tiimimme puolesta toivotan kaikille yhteistyökumppaneillemme ja lukijoille hyvää ja virkistävää kesää!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »