Nro 2-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ;  Kevät ; 
Avainsanat: UIT, Uusi Iloinen Teatteri, Peacock, Tuhansien ämpärien maa, Sari Siikander, Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatteri, Kaunis Veera

Kesäteatterit


Sari Siikander kuuluu UIT:n vakiokasvoihin. Tänä kesänä hän debytoi myös ohjaajana. Kuva: Janne Mikkilä

UIT – sormi kansakunnan pulssilla jo 40 vuotta

UIT on tarjonnut Suomen kesään hulvattomia revyitä jo 40 vuoden ajan. Tyylilaji uppoaa suomalaisiin edelleen.


  UIT:n kesärevyyt tunnetaan paitsi nimekkäästä tekijäjoukostaan myös siitä, että ne onnistuvat aina käsittelemään suomalaisen yhteiskunnan ajankohtaisia ilmiöitä – kipupisteitäkin – huumorilla ja itselleen nauraen. UIT:n vakiokasvoihin kuuluva Sari Siikander sanookin, että tyylilaji uppoaa suomalaisiin: tarkkanäköinen, lempeällä huumorilla höystetty ajankuva tarjoaa samastumis- ja tarttumapintaa monella tasolla.

  – UIT:n teksteissä osansa saavat niin poliitikot kuin tavalliset suomalaiset. Tavoitteena on saada ihmiset nauramaan itselleen, naapurilleen – ja koko maailmalle, Siikander pohtii.

Tuhansien ämpärien maassa tykätään revyystä

  40-vuotisjuhlavuonnaan UIT iskee taas, kun vapun jälkeen ensi-iltansa saa Tuhansien ämpärien maa. Tuttuun tapaan se käsittelee päivänpolttavia aiheita niin kotimaasta kuin maailmalta, ja osansa saavat aktiivimalli, poliitikot ja ämpäreitä jonottava kansakin. Siikander lupaa, että UIT ei petä tälläkään kertaa.

  – Meidän revyy on monelle tapa aloittaa kesä. On ollut ihana huomata, että katsomoon on muodostunut jo sukupolviketjuja: ne lapset, jotka aikoinaan ovat käyneet meidän esityksissä vanhempiensa kanssa, tuovat nyt aikuistuttuaan omia lapsiaan katsomoon, Siikander kertoo.


Tänä vuonna Peacockin lavalla debytoi mm. tangokuningatar Erika Vikman. Kuva: Janne Mikkilä
  Tuhansien ämpärien maa tuo lavalle jälleen kokeneen katraan vakikasvoja sekä lupaavia nuoria lahjakkuuksia. Tänä vuonna Peacockin lavalla debytoivat tangokuningatar Erika Vikman ja Viivi Pumpanen.

Kaunis Veera Lappeenrannan Linnoituksessa

  Myös Sari Siikander debytoi tulevana kesänä – ohjaajana, kun UIT tuottaa yhteistyössä Polarartistien kanssa Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatteriin klassikon Kaunis Veera. Siikander odottaa ohjaajapestiään innoissaan ja positiivisella tavalla kauhuissaan. 

  – Kun mahdollisuutta ohjata Kaunis Veera, tarjottiin minulle, ensimmäinen ajatus oli, että uskallanko. En ole koskaan erityisemmin haikaillut ohjaajan pallille, mutta elämä on opettanut, että jos pelottaa, niin kohti pitää mennä.

  Kun päätös oli tehty, esikoisohjaaja oli niin sanotusti täpinöissään. Käsikirjoituksellisesti Kaunis Veera kunnioittaa Tatu Pekkarisen alkuperäistekstiä, mutta se on Siikanderin sanoin ”päivitetty UIT-twistillä”.


Kaunis Veera. Kuva: Mirkku Merimaa
  Tarinaa kuljettavat UIT:n konkarit Sinikka Sokka ja Jussi Lampi höystettynä Lappeenrannan kaupunginteatterin Sanna Kemppaisella.

  – Teoksen musiikki on tätä päivää – Jean S:n musiikki näyttelee suurta osaa. Lappeenrannassa ei ole kahteen kesään ollut musiikkinäytelmää, joten uskon, että tämän kesän musiikkikomediamme ilahduttaa kesäteatterin ystäviä, Siikander sanoo.

http://www.uit.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »