Nro 2-2018
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Petäjävesi, Petäjäveden vanha kirkko, Suoramyynti Heinähattu, Villakamari, Piiku, Tampinkierros, Karhunahas, Wanha Witonen

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 20.-22.4.2018


Hakamaan lammastilalla on mahdollisuus joko osallistua tilan töihin tai vain nauttia maaseudun rauhasta. Kuva: Miia Juntunen

Petäjävesi on maaseutumatkailun helmi

Keskellä säkenöivän kaunista keskisuomalaista järvimaisemaa sijaitsee vireä ja viihtyisä Petäjävesi, joka pienestä koostaan huolimatta tarjoaa matkailijalle paljon.


  Petäjäveden aktiivinen kulttuurielämä, maailmanluokan historia sekä puhdas luonto rikastuttavat niin vierailijaa kuin paikkakunnalla asuvaa. Tänä vuonna kunta täyttää 150 vuotta, ja sitä juhlistetaan monin tapahtumin.

Maailmanperintökohde kiinnostaa

  Perinnemaiseman keskellä kohoaa hirsirakentamisen taidonnäyte Petäjäveden vanha kirkko, joka on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Keski-Suomen arvokkaimmista historiallisista rakennuksista. Kirkko on suosittu matkailukohde ja tunnelmallinen tapahtumapaikka.


Petäjäveden vanha kirkko on Unescon maailmanperintökohde. Kuva: Petäjäveden kunta
  – Petäjävedellä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, muistuttaa palvelusihteeri Ulla Niemenmaa

  Yksi persoonallinen vierailukohde on kivenheiton päässä kirkolta sijaitseva kodinomainen myymälä-kahvila Suoramyynti Heinähattu, jossa on myynnissä muun muassa kotileivonnaisia ja lähialueen yrittäjien käsitöitä. Mielenkiintoisia löytöjä voi tehdä myös Heinähatun tiloissa toimivalla kirpputorilla.


Taipaleen tilan sali odottaa juhlavieraita. Kuva: Petäjäveden kunta
  Petäjävedellä on monia matkailumaatiloja, jotka tarjoavat majoituksen lisäksi ryhmäruokailuja tilauksesta, joten seudulla voi viettää sujuvasti useammankin päivän. Myös mökkimajoitusta löytyy alueelta runsaasti. 

Maatilan elämää kaikilla aisteilla

  – Taiteilija Veikko Hirvimäen syntymäkodissa, Hakamaan lammastilalla, pääsee kokemaan, millaista on maatilan arki, Niemenmaa kertoo.

  Lammastilalla on mahdollisuus osallistua tilan töihin tai vain nauttia maaseudun rauhasta. Lampaiden lisäksi tilalla on muitakin eläimiä, ja tarjolla on erinomaista lähiruokaa. 


Piikun lammas. Kuva: Eeva Piesala
  Paikallisiin villatuotteisiin voi tutustua Petäjäveden vanhaan poliisikiinteistöön sisustetussa Villakamarissa sekä keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Piikussa, joka on avoinna etukäteisvarauksella. Piikun päätuote on suomenlampaan villa, jota jalostetaan moniväriseksi. 

Retkelle luontoon

  Petäjäveden kesä suorastaan kutsuu retkeilemään ja nauttimaan Suomen valoisista illoista. Luonnonrauhaa, erämaatunnelmaa ja kiireettömyyttä voi aistia luontopolku Tampinkierroksella. Luonnonkaunis ja jylhä Karhunahas on rauhoitettu aarnialue, joka koostuu rotkokanjonista ja sen pohjalla virtaavasta joesta suvantoineen. 


Wanhan Witosen melontareitti kulkee aivan Petäjäveden vanhan kirkon vieritse. Kuva: Petäjäveden kunta
  Melojia houkuttaa Petäjävedeltä Päijänteelle kulkeva melontareitti Wanha Witonen, jonka kokonaispituus on 75 km. Jos taas mieli tekee päiväretkelle lähialueelle, esimerkiksi Ähtärin pandat ovat vain tunnin ajomatkan päässä. http://www.petajavesi.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »