Nro 2-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Kesä ;  Syksy ;  Kevät ; 
Avainsanat: Hopealinjat, risteily, Pyhäjärvi, Näsijärvi, Vanajavesi, Runoilijan tie

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 20.-22.4.2018


110 vuotta täyttävä höyrylaiva Tarjanne risteilee Runoilijan tietä Tampereelta Muroleen kanavan ja Ruoveden kautta Virroille ja takaisin. Kuva: Hopealinjat

Leppoisasti läpi kauneimpien järvimaisemien

Virtain, Tampereen ja Hämeenlinnan välillä liikennöivä Hopealinjat paketoi huolettomuuden, silmiä hivelevät järvimaisemat, paikalliset makuelämykset sekä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen kiehtovimmat käyntikohteet kaikkien saataville.


  Hopealinjojen aluskavalkadin helmi on tänä vuonna 110 vuotta täyttävä höyrylaiva Tarjanne, joka risteilee Runoilijan tietä Tampereelta Muroleen kanavan ja Ruoveden kautta Virroille ja takaisin.

  – Laivamatka Tarjanteella on historiallinen kokemus, sillä kyseessä on maailman vanhin säännöllisesti pitkää reittiä yhä risteilevä matkustajahöyrylaiva, tietää Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen.


Kapteeni tarkkana s/s Tarjanteen kannella. Kuva: Hopealinjat
  Merkkivuosi tulee näkymään Tarjanteella muun muassa juhlamenun muodossa, jota pääsee nauttimaan Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa salongissa.

Vesireittiä museoon, kartanoon tai kesäteatteriin

  Tampereen ja Hämeenlinnan välillä pysähdytään Valkeakosken Visavuoressa, jossa matkailijoilla on mahdollisuus tutustua Emil Wikströmin taiteilijakotiin ja Kari Suomalaisen sarjakuvatuotantoon. Visavuoren lisäksi kyydistä voi hypätä muun muassa Nokian, Lempäälän, Toijalan tai Lepaan kartanon ja viinitilan satamassa. 


Viikinsaaressa viihdyttävät Tampereen parhaaksi kesäravintolaksikin kehuttu Ravintola Viikinsaari. Kuva: Hopealinjat 
  Tampereen Laukontorilta Hopealinjojen alukset kuljettavat kesäpäivän viettoon historialliseen Laukon kartanoon ja Viikinsaareen. Viikinsaaressa viihdyttävät Tampereen parhaaksi kesäravintolaksikin kehuttu Ravintola Viikinsaari, uimarannat, rantasauna, luontopolut sekä tietysti Viikinsaaren kesäteatteri, jossa tänä kesänä seurataan hulvatonta farssia Aatamin puvussa ja vähän Eevankin.

Päivä- tai iltaristeily katkaisee kiireisen arjen

  Reittiliikenteen lisäksi Hopealinjojen ohjelmistoon kuuluvat viihteelliset ja teemalliset pikkuristeilyt Pyhäjärven, Näsijärven sekä Vanajaveden laineilla. Noin 2–3 tunnin päivä- ja iltaristeilyillä pääsee ihastelemaan Tampereen tai Hämeenlinnan kauneimpia rantoja ja kaupunkisiluetteja.


Noin 2–3 tunnin päivä- ja iltaristeilyillä pääsee ihastelemaan Tampereen tai Hämeenlinnan kauneimpia rantoja ja kaupunkisiluetteja. Kuva: Hopealinjat
  Valloittavien maisemien lisäksi risteilynautintoihin kuuluvat sesongin mukaiset makuelämykset. Laivojen keittiöissä annokset valmistuvat paikallisten järvien, metsien ja reittien varsilla sijaitsevien lähitilojen antimista.

  Tilausristeilyillä reitti, ohjelma ja tarjoilut järjestetään ryhmän toiveiden mukaan. Tunnelmallista matkantekoa siivittävät elävä musiikki, stand up -koomikot, viinitasting tai vaikkapa jännittävä laivamurhamysteeri.http://www.hopealinjat.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »