Nro 2-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Ruovesi, Musiikkia! Ruovesi, Anna Aminoff, Inge Spinette, Jan Michiels, Waltteri Torikka, Eppu Nuotio, Kjell Westö

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 20.-22.4.2018


Oskari Merikannon juhlakonsertissa esiintyy baritoni Waltteri Torikka. Kuva: Viivi Huuska

Musiikkifestivaali kuin gourmetillallinen

Vuonna 2006 kahdella konsertilla käynnistynyt Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali soi Ruovedellä jälleen 26.6.–1.7.2018.


  Festivaalin luoja ja taiteellinen johtaja, huilisti Anna Aminoff kuvaa konserttisarjaa matalan kynnyksen kesätapahtumana, jonne jokainen on tervetullut ikään ja musiikkimakuun katsomatta. Konsertteihin voi saapua vaikka vesiteitse ja kesäretkeen yhdistää vierailun lähiseudun kohteisiin, kuten Serlachius-museoihin tai Helvetinjärven kansallispuistoon.

Kamarimusiikki on paikkansa ansainnut

  Berliinissä asuva, kesänsä Ruovedellä viettävä Aminoff iloitsee, että tänäkin vuonna esiintyjien joukossa ovat belgialaiset pianistiystävät Inge Spinette ja Jan Michiels.

  – He olivat vierainani Ruovedellä noin 14 vuotta sitten, kun ajatus kesäfestivaalista sai alkunsa, hän muistelee.


Festivaalin luoja ja taiteellinen johtaja, huilisti Anna Aminoff. Kuva: Neda Navaee
  Taustalla toimivan Musiikkia! Ruovesi ry:n perustajiin kuului myös kapellimestari Okko Kamu, joka toimi taiteellisena johtajana vuoteen 2015. Konserttien määrä on nykyisin vakiintunut noin kymmeneen. Konserttipaikat elävät yhä, ja se on Aminoffin mukaan festivaalin suola.

  – Ruovedellä on runsaasti tunnelmallisia, akustiikaltaan erinomaisia tiloja, jotka mahdollistavat erilaisten formaattien kokeilun. Vaihtelu virkistää myös vakiintunutta yleisöämme.

Luvassa värikäs ja tunteikas ohjelma

  Tänä kesänä musiikki soi Vääränmajan kylätalo Tapiolassa, seurakuntakeskus Aatoksessa, Muroleen kirkossa sekä Sofia Magdalenan kirkossa, jossa avajaiskonserttikin kuullaan. Oskar Merikannon – kesäruovesiläinen hänkin – syntymästä on 150 vuotta. Juhlakonsertissa Merikannon kappaleita tulkitsee baritoni Waltteri Torikka pianisti Marko Hilpon säestyksellä.

  Aminoff lupaa yllätyksellisyyttä tuttujen teosten lomaan.

  – Kappaleiden välillä nuori urkutaiteilija Pétur Sakari improvisoi laulujen teemoista. Odotan innolla sekä omia että yleisön reaktioita.


Lauantaina musikin lomassa Kjell Westö lukee otteita romaanistaan. Kuva: Otava / Marica Rosengård
  Torstaina kylätalolla palataan 1. maailmansodan loppuvaiheisiin. Äkkiä kuulin jälleen lintujen laulun kuvaa kirjailija Eppu Nuotion sanoin perheen elämää vuonna 1918 ranskalaissävelten siivin. Lauantaina kuullaan lapsuuskesät Ruovedellä viettäneen kirjailija Kjell Westön otteita romaaneistaan muun muassa Dvorakin ja Korngoldin musiikin lomassa. Festivaali huipentuu Sofia Magdalenan kirkossa Schubertin ikiklassikkoon Der Hirt auf dem Felsen sekä Enescun harvinaiseen jousioktettoon.

  Aminoff vertaa ohjelman rakentamista ruoanlaittoon.

  – Kukin konsertti on kuin oma ruokalajinsa. Jokainen osa on yhtä tärkeä, ja kaikkien vivahteiden on soinnuttava täydellisesti yhteen – ja ne on rakkaudella suunniteltu.http://www.musiikkiaruovesi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »