Nro 2-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Pälkäne, Kukkiajärvi, Lapinamaa, Sappee, luonto, retkeily

Kotimaan Matkailumessut Tampereella 20.-22.4.2018


Rajalanniemen kaunista maisemaa. Kuva: Pälkäneen kunta

Välkkyviä järviä ja kaunista kangasmetsää – Pälkäne kutsuu retkeilemään 

Puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta sekä hyvin yhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Pälkäne, jonka luonnon rauhassa on helppo hengähtää.  Salpausselältä Pälkäneen kautta aina Pohjanmaalle ulottuva harjujakso tuo erityisen säväyksensä pälkäneläiseen maisemaan, josta voi nauttia monella tavalla. Idyllistä maalaismaisemaa pääsee ihailemaan kiipeämällä Syrjänharjun vesitornin näköalapaikalle. Kukkiajärvi on monimuotoisuutensa tähden erinomainen kanoottiretkeilyyn. Se on myös aloittelijalle sopiva, rauhallinen ja nautinnollinen kohde, sillä saarten suojassa on hyvä meloa tuulisellakin säällä.  


Pakanranta on loistava paikka pienille lapsille, sillä leikkialueet ovat hyvät ja ranta on matala. Kuva: Pälkäneen kunta

Laipanmaa lumoaa monipuolisuudellaan

  Kangasalan ja Pälkäneen rajalla sijaitseva Laipanmaa on Etelä-Suomen laajin yhtenäinen metsäalue. Se soveltuu hyvin retkeilyyn, sillä opastettuja polkuja on noin 30 kilometriä. Lyhimmät reitit ovat Rajalan kämpän ympäristössä kulkeva Laipan luontopolku Action Track -ratoineen sekä 2,5 kilometrin mittainen Haltian reittiSappeen matkailukeskukselta lähtevä Sappeen reitti on lähellä monipuolisia palveluja. Osa reiteistä soveltuu koko perheelle, mutta haastavaakin maastoa löytyy retkeilyyn enemmän tottuneille.  Reilun kymmenen kilometrin kävelyreittejä ovat Elamon kierros ja Hirvijärven kierros. Reitit kulkevat vaihtelevissa maisemissa – metsissä, soilla, metsälampien ja järvien rannoilla. 


Pälkäneeltä löytyy jokaiselle sopiva retkeilyreitti. Kuva: Pälkäneen kunta
  Pälkäneen kunta ja Kangasalan kaupunki ovat yhteistuumin kehittäneet Laipanmaan aluetta viimeisen vuoden aikana.  Alueen kartta on uusittu ja Laipanmaalle on avattu myös uudet internetsivut, joilta löytyy paljon lisätietoa alueesta.

  – Olemme saaneet hyvää palautetta kävijöiltä esimerkiksi siitä, että alueen taukopaikoista on huolehdittu hyvin, iloitsee matkailusihteeri Elina Heinonen.

Palveluja retkeilijöillekin

  Laipanmaan laitamilla sijaitseva Sappeen Matkailukeskus tarjoaa retkeilijöille monipuolisia palveluja ja mukavaa majoitusta. Vaihtoehtoja löytyy Sappeenvuoren huipulla sijaitsevista luksushuoneistosta erilaisiin mökkeihin, joista osa sopii vaativimpaankin makuun. 


Sappeen ratsutilalla voi ensi kesänä myös majoittua. Kuva: www.sappee.fi
  Siinä missä Pälkäneen luontokohteet ovat avoinna kesäpainotteisesti, tarjoaa Sappee tekemistä talvellakin. Alueella on esimerkiksi laskettelurinteitä, ja erilaisia tapahtumia järjestetään läpi vuoden. 

  – Sappeen palveluja kehitetään jatkuvasti. Muun muassa ympäri vuoden toimivalle Sappeen ratsutilalle on mahdollista ensi kesänä myös majoittua, Heinonen kertoo. 

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »