Nro 1-2018
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Uusimaa, Vantaa, Tikkurila, Heureka, Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta, Kolikon tie, planetaario, Ideaverstas, tiederavintola

Museot ja näyttelyt


Planetaariossa voi kokea ainutlaatuisia visuaalisia elämyksiä. Kuva: Wille Nyyssönen

Heurekassa suunnataan 
katse tulevaan

Tänä vuonna Heurekassa päästään pohtimaan, miltä suomalaisten elämä näyttää 50 vuoden kuluttua.


  Vantaan Tikkurilassa sijaitseva tiedekeskus Heureka tarjoaa nähtävää, koettavaa ja oivallettavaa. Se on elämyksellinen kokonaisuus, jossa vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat, tiedeohjelmat ja tapahtumat tempaavat mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin. 

  Noin 300 000 vuosikävijällään Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajanviettokeskuksista, ja siellä saakin helposti kulutettua vaikka kokonaisen päivän.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

  Heurekan ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yhteisnäyttelyssä Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta katseet käännetään kohti tulevaisuuden Suomea. Vuorovaikutteisen ja pelillisen näyttelyn keskiössä ovat tarinat. Näyttelyn seitsemän teemaa ovat hyvinvointi, työ, terveys, ruoka, liikkuminen, asuminen ja oppiminen. 


Heurekan sympaattinen ystävärobotti Pepper. Kuva:Heureka 
  – Tulevaisuusnäyttely on vahvasti visuaalinen elämys, joka haastaa ajattelemaan omaa arvomaailmaa sekä tämän päivän valintoja, joilla on vaikutus tulevaisuuteen, kertoo Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.

Innovaatioita ja elämyksiä

  Heurekan näyttelyissä pääsee tutustumaan esimerkiksi sähkön käyttöön arjessa, tarttuviin ilmiöihin yhteiskunnassa sekä älykkääseen kaupunkiin.

  – Kolikon tie -näyttelyssä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa, kertoo Heli Ainoa esimerkin näyttelystä, jossa pääsee itse tekemällä tutustumaan näyttelyyn. 

  Planetaariossa voi kokea ainutlaatuisia visuaalisia elämyksiä. Heurekan planetaario on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja suurimmista digitaalisista planetaarioista, jossa esitetään esimerkiksi avaruusaiheisia elokuvia puolipallon muotoiselta kuvulta. 


Heurekassa pääsee itse kokeilemaan ja tekemään. Kuva: Wille Nyyssönen
  Uudistettuun Heurekaan on rakennettu luovan ongelmanratkaisun alue, Ideaverstas. Tarjolla on materiaaleja ja työkaluja, joiden avulla voi ideoida ja työstää erilaisia omaperäisiä ratkaisuja. Oikeita tai vääriä vastauksia ei täällä tunneta. 

  Heureka jatkaa uudistumistaan, sillä tammikuun lopussa sinne avataan Suomen ensimmäinen tiederavintola. Näin myös ravintolassa syömisestä tulee elämyksellisempää. Ravintolassa tehdään innovatiivisia ruokakokeiluja ja haastetaan maistelemaan erikoisuuksia. Tarjolla on toki lisäksi perinteisempiäkin herkkuja. 

http://www.heureka.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »