Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Kevät ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Riihimäki, teatteri, hotelli, Riihimäen Teatteri, Scandic Riihimäki, teemamenu, Virkavalta, Elämä

Kanta-Häme


Helmikuussa ensi-iltansa saava Virkavalta on kunnianosoitus suomalaiselle poliisille. Kuva: Aki Loponen / Pictuner Oy 2017

Riihimäellä teatterikäynti on kokonaisvaltainen elämys

Riihimäen Teatteri ja hotelli Scandic Riihimäki ovat jo vuosia tehneet menestyksekästä yhteistyötä.


  Riihimäellä on jo useamman vuoden tehty matkailullista yhteistyötä paikallisen teatterin ja hotellin kesken. Sijainti samassa rakennuksessa mahdollistaa palveluiden paketoimisen kuluttajalle kätevään muotoon – esimerkiksi hotellin ravintolassa tarjoillaan kulloinkin pyörivien näytelmien ympärille rakennettuja kolmen ruokalajin teemamenuja, kertoo Riihimäen Teatterin tuottaja Sanni Naukkarinen.

  – Olemme tarjonneet näitä teemamenuja nyt muutaman vuoden ja ne ovat olleet oikein tykättyjä. Ne tukevat esityksen tunnelmaa ja niillä on helppo lisätä elämyksellisyyttä teatterikäyntiin, Naukkarinen sanoo.


Riihimäen Teatteri hetkeä ennen teatterivieraiden saapumista. Kuva: Jukka Saarinen
  Teemamenut ovat tarjolla kaikille teatterikävijöille, myös yksittäisille katsojille. Menu tilataan lippuvarauksen yhteydessä, ja syömässä voi käydä valintansa mukaan joko ennen tai jälkeen näytöksen. Pakettiin sisältyy myös väliaikakahvitus. 

Pikakoulutuksella poliisiksi?

  Alkavalla kevään näytäntökaudella Riihimäen Teatterin ohjelmistossa on kaksi teemamenullista näytelmää. Helmikuussa ensi-iltansa saa kotimainen kantaesitys, mustaa huumoria ja purevaa aikalaisanalyysia viljelevä Virkavalta. Se on pilke silmäkulmassa kirjoitettu uhkakuva vuoden 2028 suomalaisesta yhteiskunnasta ja siitä, minkälaiseksi poliisin rooli siinä muodostuu. Mitä tapahtuu, jos julkisen sektorin rapautuminen jatkuu ja poliisin perehdytyksestä vastaavat television rikossarjat?

  Piia Peltolan ohjaama Virkavalta on kunnianosoitus suomalaiselle poliisille – sille vanhan hyvän ajan sivistyneelle ja korkeasti koulutetulle virkavallalle, jonka puoleen jokainen uskaltaa hädän hetkellä kääntyä. Näytelmää varten on haastateltu poliiseja, vartijoita ja virkavallan kanssa tekemisissä olleita, joten kaiken alla piilee vahva tosielämän tuntu. 

Vain elämää

  Maaliskuussa Riihimäellä nähdään korkeatasoista tanssiteatteria, kun kuopiolainen Tanssiteatteri Minimi tuo vierailulle Cilla Backin ohjaaman teoksen Elämä. Se kertoo iäkkään ihmisen elämäntarinan, jonka arvoa nuoruutta ihannoiva yhteiskunta ei aina muista tunnustaa.


Tanssiteatteri Minimi tuo maaliskuussa vierailulle Cilla Backin ohjaaman teoksen Elämä. Kuva: Petra Tiihonen
  Elämä on monitaiteellinen teos, jossa musiikki, kahden eri-ikäisen esiintyjän liikkeet ja dokumenttielokuvamaiset videot punoutuvat eläväksi installaatioksi. Cilla Back työryhmineen on teosta varten tehnyt yhteistyötä vanhusten hoitolaitosten kanssa Kuopiossa ja Pohjois-Italiassa ja keränneet tarinoita, liikkeitä ja kohtaamisia, jotka yhdistyvät Elämässä kokonaisvaltaiseksi teokseksi. 

Virkavalta-menu (16.2.–3.5.):
Parsacapuccino, yrtticorstini
Grillattua possupihviä ja chili-bernaisea sekä cajun-seesampaahdettuja uunilohkoperunoita
Raparperihyve, vanhanajan vaniljajäätelöä
Väliajalla kahvi/tee ja donitsi 

Elämä-menu (16.3.–27.4.):
Parsacappucino
Loimulohta, varhaisperunoita, tartarkastiketta
Raparperipaistosta vanilijajäätelöä
Ei väliaikatarjoilua, sillä esityksessä ei ole väliaikaa.

Teatteripakettivaraukset p. 044 357 0300 tai info@riihimaenteatteri.fi
Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »