Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Hämeenlinna, Vekka Tours, matkanjärjestäjä, Hahkialan Kartano, Hämeen linna, Verkatehdas, Piparkakkutalo, Hotelli Emilia,Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri, Soda Shop Design, Parolan Rottinki

Kanta-Häme


Hämeenlinnan rikkaasta historiasta kertova Hämeen linna on yksi Vekka Toursin retkikohteista. Kuvat: Vekka Liikenne

Vekka Tours 
– uusi matkanjärjestäjä Hämeenlinnassa 

Hämeellä on paljon tarjottavanaan. Vekka Tours kokoaa yhteen alueen toimijoiden palvelut.


Vuoden 2018 alussa Häme sai lisäpotkua matkailualalle. 

  Hämeenlinnalainen perheyhtiö, Vekka Liikenne, joka on hoitanut yli 85 vuotta paikallis- ja tilausajoliikennettä, lanseerasi matkailupalveluiden tuottamiseen ja markkinointiin keskittyvän Vekka Tours -brändin. 

 
Vekka Liikenteen busseja.

Laadusta ei tingitä

  Vuoden 2017 syksyllä Vekka Toursin asiakaspäällikkönä aloittanut Virpi Juutinen näkee paljon potentiaalia Hämeen alueessa. Mitä tahansa hän ei asiakkaalle myy, vaan haluaa tarjota laatua. 

  Vekka Tours tarjoaa valmiita ryhmämatka- ja kokouspaketteja sekä toiveiden mukaan räätälöityjä ryhmämatkoja, kilpailukykyisin hinnoin. Kaikki on tehty asiakkaalle helpoksi, sillä kokonaisuus hoidetaan yhdellä laskulla, yhden yhteyshenkilön kautta. Ryhmämatkoilla käytetään useimmiten Kanta-Hämeen Oppaat ry:n asiantuntevia oppaita, jolloin kohteet avautuvat ihan uudella tavalla.

  Valikoimissa on ryhmämatkoja muualta Suomesta Hämeeseen tai Hämeestä muualle Suomeen. 

  – Suomi on täynnä mielenkiintoisia kohteita, joihin ei aina ole syystä tai toisesta omatoimisesti helppo lähteä, pohtii Juutinen. 

Hämäläistä yhteistyövoimaa

  Vekka Tours tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Hauholla sijaitseva Hahkialan Kartano on uniikki kulttuurihistoriallinen kohde, joka tarjoaa ryhmille kokous-, ravintola-, sauna- ja majoituspalveluita. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä, käyttäen oman maan sekä lähituottajien raaka-aineita. Miljöö itsessään on elämys.


Hahkialan Kartano. 
  Hämeenlinnan rikkaasta historiasta kertoo myös Hämeen linna. Paikan kiehtova menneisyys herää henkiin näyttelyiden ja opastusten kautta. Ryhmämatkailijoita palvelevat museokauppa, monimuotoiset juhla- ja kokoustilat sekä 1.5.2018 avautuva Museoravintola Hämeen linna.  


Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas.
  Niin tapahtumapaikkana kuin kokous- ja juhlatilanakin palvelee Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas, josta löytyy monenlaisia tiloja ainutlaatuisessa ympäristössä. Toiveiden mukaiset tarjoilut hoituvat Iso Huvila -ravintolassa. 


Ravintola Piparkakkutalo.
  Paikallisia makuja parhaimmillaan edustaa hämeenlinnalainen ravintola Piparkakkutalo, jonka menu on klassinen, mutta samaan aikaan trendit ja sesongin huomioiva. Saman perheyrityksen omistuksessa on myös Hotelli Emilia kävelykadulla, joten yhdellä kertaa hoituvat niin majoitus-, ravintola- kuin kokouspalvelutkin.

Hämeessä riittää tekemistä

  – Ensi kesänä kokonaan katetun katoksen saanut Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri esittää humoristisen rakkaustarinan, Kaksi Puuta, jossa kuullaan Juha Tapion kappaleita, kertoo Virpi Juutinen tulevasta kesästä. 


Lasinpuhallusstudio Soda Shop Design.
  Monet yritykset järjestävät ryhmille sopivaa tekemistä. Soda Shop Design on ihastuttava lasinpuhallusstudio, jossa pääsee tekemään uniikkeja ostoksia, mutta myös kokeilemaan itse lasinpuhallusta. Toimintaa kaipaaville järjestää tekemistä Action Factory, joka tarjoaa yli 40 erilaista aktiviteettivaihtoehtoa hohtominigolfista mysteeripeleihin. 


Parolan Rottinki tuo maahan korkealuokkaisia rottinkihuonekaluja.
  Mielenkiintoinen käyntikohde on Parolan Rottinki, joka tuo maahan korkealuokkaisia rottinkihuonekaluja. 
Myös työhyvinvointipäivien järjestäminen onnistuu Vekka Toursin kautta. Yhteistyökumppanina toimii Slow Mondo, joiden repertuaarista löytyy niin kasvisruoka- ja mehustuskursseja, joogaa kuin muita hitaita hyvinvointipalveluita.  

http://www.vekkatours.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »