Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kevät ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Hämeenlinna, teatteri, kevätkausi, ohjelmisto, Hämeenlinnan Teatteri

Kanta-Häme


Erinomaista palautetta saanut musikaali "Naisia hermoromahduksen partaalla" jatkaa ohjelmistossa keväällä. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri / Tapio Aulu

Farssia, mustaa huumoria ja naisia hermoromahduksen partaalla

Hämeenlinnan Teatterin kevät tarjoaa jokaiselle jotain.


  Hämeenlinnan Teatterin alkava näytäntökausi on hieman erilainen kuin yleensä. Teatterin ohjelmistossa nähdään tänä keväänä vain kaksi ensi-iltaa, kertoo tuottaja Reija Isosuo


Yleisömenestykseksi yltänyt farssi Puhtaana käteen jatkaa ohjelmistossa kevään ajan. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri / Tapio Aulu
  – Ohjelmistossa on paljon syksyltä jatkavia suosittuja esityksiä, kuten hyvin menestynyt ja erinomaista palautetta saanut musikaali Naisia hermoromahduksen partaalla. Myös yleisömenestykseksi yltänyt farssi Puhtaana käteen jatkaa kevään, Isosuo valottaa.

Korkeatasoista kotimaista ja rakastettua ruotsalaista

  Kevään ensi-illoista ensimmäinen on helmikuun 10. päivä aloittava Anna Krogeruksen käsikirjoittama komedia Kuin ensimmäistä päivää. Mustaa huumoria ja arjen realismia osuvasti yhdistelevä näytelmä on kuvaus ajankohtaisista ongelmista – vanhusten hoidon heikkenemisestä ja hoitotyön raskaudesta.


Kuin ensimmäistä päivää. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri / Tapio Aulu
  – Teksti on itse asiassa jo kymmenen vuotta vanha, mutta se on nyt ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Aihe on rankka, mutta sitä käsitellään huumorin keinoin – näytelmän voi kyllä katsoa ahdistumatta, Reija Isosuo lupaa.

  Kuin ensimmäistä päivää antaa äänen heille, jotka tekevät joka päivä töitä kaikkien muiden eteen pitämättä itsestään suurta meteliä. Aihetta käsitellään kuitenkin inhimillisesti ja lämpimästi tavalla, joka jättää ajattelemisen aihetta vielä pitkäksi aikaa.


Viiru-kissa ja ukko Pesonen seikkailevat näyttämöllä toukokuusta alkaen. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri 
  Toukokuussa ensi-illassa nähtävä lastennäytelmä Viiru muuttaa tuo näyttämölle rakastetut hahmot, Viiru-kissan ja ukko Pesosen, jotka suositun lastenkirjasarjan uusimmassa osassa ovat elämänmuutoksen kourissa, kun Viiru päättää muuttaa omaan kotiin. 

  Erityisesti nuoremmille lapsille suunnattua koko perheen näytelmää esitetään Hämeenlinnassa toukokuussa tiiviisti kolmen viikon jaksolla, jolla tavoitellaan erityisesti luokkaretkeläisiä. Luokkaretkikevään jälkeen Viiru ja Pesonen lepäilevät hetken, ja muuttopuuhiin he palaavat jälleen syksyllä hämeenlinnalaisten lapsiperheiden iloksi. 

Rakkaudesta monin sanoin

  Helsingin Kaupunginteatterin, Kuopion kaupunginteatterin, Logomo-teatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutetaan Eric Emmanuel Schmittin jo klassikoksi muodostunut Arvoituksellisia muunnelmia, jonka rooleissa nähdään suomalaisten rakastamat Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen. Näytelmässä ollaan suurten teemojen äärellä, kun siinä pohditaan, mitä rakkaus ja rakastaminen on. 


Yksi iso pitkä rakkaus Tabermannilla, kiitos. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri / Tapio Aulu

  Rakkauden äärellä ollaan keväällä myös Verstas-näyttämöllä, jossa tilataan Yksi iso pitkä rakkaus Tabermannilla, kiitos. Se on näytelmä itsensä ja toisensa löytämisestä, rakkaudesta ja välittämisestä.


Tahtien sota. Kuva: Hämeenlinnan Teatteri / Tapio Aulu
  Hämeenlinnan mielenkiintoinen teatterivuosi jatkuu syksyllä kotimaisella kantaesityksellä, kun suurella näyttämöllä nähdään Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän kirjoittama musiikkikomedia Tahtien sota. Menestysmusikaalin Vuonna -85 tekijöiden uusin teos tulvii monipuolisesti suomalaista musiikkia ja tuo taatusti menoa ja iloa pimenevään syksyyn. 

http://www.hmlteatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »