Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Hämeenlinna, Hämeen linna, Museo Militaria, sotahistoria, esteetön, perhekohde

Kanta-Häme


Museo Militaria sijaitsee Hämeen linnan kupeessa. Kuva: Museo Militaria

Museo Militaria täytti 
viisi vuotta

Hämeenlinnassa sijaitseva Museo Militaria perustettiin tammikuussa 2013 Hämeen linnan kupeeseen, historialliselle Linnanniemen kasarmialueelle.


  Museo Militaria sopii käyntikohteeksi erityisesti Suomen historiasta, sotahistoriasta, sotilaselämästä, tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajeista sekä teknisistä laitteista kiinnostuneille. 

  – Näyttelytilat ovat laajat, niissä saa päivän helposti kulumaan, kertoo tutkija Samuel Fabrin.


Museo Militariassa on runsaasti nähtävää koko perheelle. Kuva: Museo Militaria
  Kolmikerroksinen museo on pääosin esteetön, joten myös liikuntarajoitteiset asiakkaat sekä lastenvaunujen kanssa liikkuvat pääsevät hyvin kulkemaan siellä. Museossa vieraileekin paljon perheitä, ja lapsien viihtyvyyteen on kiinnitetty huomiota.

Keskiajalta nykypäivään

  Museo Militarian perusnäyttely esittelee Suomen sotilashistoriaa, aina keskiajalta nykypäivään saakka. Näyttely on rakennettu kulkemaan aikajärjestyksessä ja siihen sisältyy myös toiminnallisia osuuksia. Elokuvasalissa näytetään päivittäin dokumenttielokuvia, jotka syventävät museokokemusta.


Museon perusnäyttely esittelee Suomen sotilashistoriaa, aina keskiajalta nykypäivään saakka. Kuva: Museo Militaria
  Museossa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Vuonna 2018 museossa juhlistetaan Viron 100-vuotista itsenäisyyttä. Pohjan Pojista Suomen-poikiin -näyttely kertoo suomalaisista vapaaehtoisista Viron vapaussodassa sekä virolaisista vapaaehtoisista Suomen talvi- ja jatkosodassa. 

  Puolustusvoimien käyttämien salauslaitteiden historiaa esittelevä osio uudistetaan, ja lisäksi syksyllä avataan näyttely Viestisotaa Rukajärvellä – 14. divisioonan viestintoimintaa jatkosodassa 1941–1944.


Ulkoalueella pääsee tutustumaan muun muassa pioneerien ajoneuvoihin. Kuva: Museo Militaria
  – Museon ulkonäyttelyalueella kannattaa ehdottomasti käydä myös, Samuel Fabrin toteaa. 

  Ulkoalueella pääsee tutustumaan raskaampaan kalustoon, kuten tykkeihin ja pioneerien ajoneuvoihin. 

Monipuoliset palvelut

  Museokauppa sekä Lounasravintola Militaria ovat avoinna ympäri vuoden. Kesäkaudella asiakkaita palvelee myös terassi, josta avautuu ainutlaatuinen näkymä Hämeen linnalle ja kasarmin kentälle. 

  Museo tarjoaa myös monipuolisia tiloja yksityistilaisuuksien ja kokouksien järjestämiseen. Moderni kokoustekniikka sekä ravintolan palvelut ovat käytettävissä.


Ryhmän kahvihetki Pohjolasalissa. Kuva: Museo Militaria
  Museo Militariassa on käytössä valtakunnallinen Museokortti, jonka voi myös ostaa paikan päältä. Museokortti oikeuttaa koko vuoden ajan pääsyn 250 museokohteeseen ympäri Suomen.

http://www.museomilitaria.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »