Nro 1-2018
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Päätoimittajalta, pääkirjoitus, Ahti Oksman
  Vuosi on taas vaihtunut, suurimmat vesisateet loppuneet ja maassa vallitsee kaunis talvinen tammikuun pakkassää. Joulun ja uudenvuoden ajan pitkät vapaat ovat toivottavasti ladanneet akut täyteen vastaanottamaan alkaneen vuoden haasteet.

  Päättynyt vuosi oli taloudellisesti paras pitkiin aikoihin. Tapaamani yrittäjät kertoivat yhtäpitävästi, että yrityksillä menee aiempaa paremmin. Kokouksissa ja muissa henkilökunnalle järjestettävissä tilaisuuksissa syötiin parempaa ruokaa ja pikkujoulujakin järjestettiin enemmän kuin edellisinä vuosina. Ja nyt alkaneelle vuodellekin ekonomistit ennustavat talouskasvua.

  Tämän vuoden aikana nykyinen valmismatkalaki korvataan uusilla laeilla, joita ovat Laki matkapalveluyhdistelmistä ja Laki matkapalveluyhdistelmien tarjoajista. Lainmuutoksen taustalla on EU:n matkapakettidirektiivi, joka on laitettava lakiin tammikuusta alkaen, ja lakia on noudatettava vuoden 2018 heinäkuusta lähtien.

  Uudessa laissa on määritelty kuluttajalle korvaus niin sanotusta lomanautinnon menetyksestä, josta matkailualan yrityksissä puhutaan ”mielipahakorvauksena”. Matkustajan on uuden lain mukaan mahdollista saada korvausta lomanautinnon menetyksestä, jos matkanjärjestäjä on tehnyt merkittävän virheen. 

  Tällä hetkellä tuskin kukaan tietää miten uutta lakia tullaan tulkitsemaan. Se kuitenkin tiedetään jo nyt, että uudet lait tulevat koskemaan huomattavasti suurempaa joukkoa yrityksiä kuin aiemmin. 

  Huhtikuussa Tampereella järjestetään Supermessut Kotimaan matkailumessuineen jo 10. kerran. Messuilla on esillä kotimaan parhaat lomaideat ja kiinnostavimmat matkailukohteet Suomen saaristosta aina Pohjois-Lapin tuntureille. Esillä on kaupunkien ja kuntien erilaiset matkailumahdollisuudet, teatterit, hotellit ja muut nähtävyydet. Kohteet esittäytyvät näyttävästi myös näytteilleasettajien tuottamalla ohjelmalla. Messut ovat vahvasti esillä seuraavassa numerossamme.

  Hyvää alkanutta vuotta 2018!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »