Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Alavus, Tuuri, JM Rally Parc Fermé, ralliperhe, Jari Latvala, Jari-Matti Latvala, Helena Latvala, näyttely, ralliautot, tarinat, liikennepuisto, juhlat, kokous

Suomi 100 Pohjanmaa


JM-Rally Parc Fermé on rallikansan must-kohde, jossa perheen pienimmätkin viihtyvät. Kuva: Jarno Saari

Suomen vauhdikkain näyttely koetaan Tuurissa

Perheessä, jossa rallimestareita kasvaa jo toisessa sukupolvessa, täyttyvät niin koti kuin kesämökki nopeasti palkinnoista, ajovarusteista ja muista muistoista, joiden halutaan säilyvän jälkipolville.


  Näistä muistoista on koottu Tuurin kauppakylän kupeessa sijaitseva JM-Rally Parc Fermé, joka kiinnostaa paitsi rallifaneja myös tavallisia matkailijoita ja lapsiperheitä Suomesta ja kaikkialta maailmasta.

  – Ralliautojakin oli levällään viidessä eri hallissa, muistelee ralliperheen äiti ja perheyrityksen toimitusjohtaja Helena Latvala.


Ralliautojen lisäksi näyttelyssä nähtävänä ovat kaikki Jari ja Jari-Matti Latvalan voittamat palkinnot. Kuva: Jarno Saari
  Nyt kaikki Jari ja Jari-Matti Latvalan ralliautot, palkinnot ja muistot Jari-Matin keräämiä kolariosia myöten ovat esillä Tuurin ralliautonäyttelyssä. Kesällä päivittäin ja muina aikoina tilauksesta avoinna olevan näyttelyn yhteydessä palvelevat lisäksi fanituotemyymälä, kesäkahvila, suursuosion saanut lasten liikennepuisto sekä yläkerran kokous- ja saunatilat.

Koko perheen käyntikohde

  Näyttelyn harvinaislaatuiset ralliautot saavat vieraat haltioitumaan. Latvalan perheen noin 15 auton yksityiskokoelma on vertaansa vailla.

  – Mukana on ainutlaatuisia, entisöityjä ralliautoja yli 30 vuoden ajalta. Vastaavia huippuyksilöitä on vaikea löytää mistään muualta, Helena Latvala kertoo.


Latvalan perheen noin 15 auton yksityiskokoelma on vertaansa vailla. Kuva: Jarno Saari
  Latvalan ajamien autojen lisäksi näyttelyn helmissä on mukana muun muassa Toyota Celica GT-Four 1995, jolla Juha Kankkunen kaahaili Ruotsin MM-rallissa.

  Kuuluisan ralliperheen tarinat tuovat oman säväyksensä näyttelyelämykseen. Perheen pienimpien suosikki on viime kesänä avattu liikennepuisto, jossa ratkotaan eri ikäisille ralliautoilijoiden aluille luotuja tehtäviä, kruisaillaan polkuautoilla siihen tarkoitetulla liikenneradalla ja ansaitaan palkkioksi oma JM-Rally Parc Fermé -ajokortti sekä tietysti karkkia ja upea Toyota-lippu.

Vauhdin hurmaa ralliradalla

  Kesäksi 2019 kokonaisuus laajenee entisestään, kun korjaamo muuttaa samaan kiinteistöön ja juhla- ja kokoustilojen yhteyteen saadaan makuuhuoneita. 


JM-Rally Parc Fermé soveltuu myös erilaisiin kokouksiin ja juhliin, ja ohjelmaan sisältyy aina tarnoiden siivittämä vierailu rallinäyttelyyn. Kuva: Jarno Saari
  Saunalla ja keittiöllä varustettuja tiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin, joihin tarvittaessa tarjoilutkin järjestyvät talon puolesta.


Kokous- ja juhlatilojen hteydessä on myös upea sauna. Kuva: Jarno Saari
  Ohjelmaan sisältyy aina tarinoiden siivittämä vierailu rallinäyttelyyn. Hurjapäisimmille pienryhmille järjestetään ralliautokyyditys ja nokipannukahvit laavulla.

  – Kevään kelirikkoaikaa lukuun ottamatta rallikyytejä järjestetään 5–15 hengen ryhmille suljetulla radalla ympäri vuoden, vinkkaa Latvala.http://www.latvalamotorsport.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »