Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Vaasa, Pohjanmaan Suurmessut, Metsä, Voi hyvin, Koti & Mökki & Piha, Ruoka, Vene & Kone, Matkailu

Suomi 100 Pohjanmaa


Pohjanmaan Suurmessuilla on myös monipuolista ohjelmaa. Kuva: Pohjanmaan Expo

Pohjanmaan Suurmessut tulee monipuolisempana kuin koskaan

Pohjanmaan Suurmessut kerää jälleen 7.–8.4.2018 Mustasaaren Botniahallin täyteen matkailusta, hyvinvoinnista, hyvästä ruoasta, veneilystä, puutarhasta, asumisesta ja mökkeilystä kiinnostuneita messuvieraita. Huhtikuussa mukana on ensi kertaa myös Metsä – hyötyä ja iloa monessa eri muodossa.


  Pohjanmaan Suurmessut on seudun suurin messutapahtuma ja samalla yksi koko Suomen merkittävimmistä yleismessuista. Tapahtumaa järjestävä Pohjanmaan Expo on tuonut ihmisiä ja näytteilleasettajia yhteen jo 30 vuoden ajan.


Pohjanmaan Suurmessut ovat ennen kaikkea myynti- ja kohtauspaikka. Kuva: Pohjanmaan Expo
  Ensi vuonna odotukset perinteikkäästä messutapahtumasta ovat korkeammalla kuin koskaan. Uuden messuteeman lisäksi keväällä 2018 poistuu päällekkäisyys toisen suositun yleismessutapahtuman, Tampereen Supermessujen kanssa. Sen odotetaan näkyvän niin näytteilleasettajien kuin messuvieraiden määrässä.

Metsäteema uutuus Suurmessuilla 

  Ensimmäistä kertaa metsä on mukana Suurmessuilla niin hyöty- kuin virkistysmielessä.

  – Luvassa on asiaa, vinkkejä, palveluja ja puheenvuoroja niin metsänhoitoon, puukauppaan, bioenergiaan kuin retkeilyynkin liittyen, kertoo asiakkuuspäällikkö Hilkka Bodö.

  Metsälle on varattu myös ulkoalue, jossa näytteilleasettajat voivat helposti esitellä esimerkiksi metsänhoidossa käytettäviä koneita. Metsäaiheista ohjelmaa ja tekemistä järjestetään tiiviissä yhteistyössä Metsäkeskuksen eteläisen palvelualueen asiantuntijoiden kanssa.

  – Voi hyvin -alueelta löytyy tuotteita ja vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Koti & Mökki & Piha -alue täyttyy kevään uutuuksista, Ruoka-alueelta löytyvät lähiseudulta ja vähän kauempaakin saapuvat herkut ja miesten ikisuosikki on tietysti Vene & Kone -alue.


Ruoka-alueelta löytyvät herkut niin lähiseudulta kuin vähän kauempaakin. Kuva: Pohjanmaan Expo
  Kevään korvilla kesälomat vilkkuvat jo silmissä. Siihen inspiraatiota tarjoaa Suurmessujen Matkailu-alue, jossa esillä ovat matkailun helmet niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Tutkittavaa monipuolisilla Suurmessuilla riittää takuuvarmasti koko kahden päivän ajaksi.

Varma kevään merkki Pohjanmaalla

  Bodö kertoo Suurmessujen olevan ennen kaikkea myynti- ja kohtauspaikka, jossa messutarjontaan tutustumisen lisäksi tavataan tuttuja, haetaan ideoita ja inspiraatiota, hyödynnetään messutarjouksia ja aloitetaan kevään projektien suunnittelu. 


Matkailu-alueelta saa hyviä vinkkejä varsinkin matkailuun kotimaassa. Kuva: Pohjanmaan Expo
  Laaja kohderyhmä on huomioitu myös messujen oheisohjelmassa. Kevään ohjelmapaljastuksista löytyy muun muassa pohjalaisella Vöyrin murteella messuvieraita naurattava nuorukaiskolmikko KAJ.


http://www.suurmessut.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »