Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Kristiinankaupunki, Jungman, ravintola, Cittaslow, lähiruoka, Jungman-takuu, näköala, teematapahtumat

Suomi 100 Pohjanmaa


Ravintola Jungman sijaitsee aivan Kristiinankaupungin keskustassa, Pitkänsillan kupeessa. Kuvat: Ravintola Jungman

Yksi lähiruokaillallinen 
merinäköalalla, kiitos!

Ravintola Jungmanin suuret ikkunat antavat Kristiinankaupungin Kaupunginlahdelle. Vain harvoin ravintolaelämyksen seurana saa kokea näin aidon tunteen illallisesta laineiden laella – ja vielä keskellä kaupunkia.


  Ravintola Jungman avasi ovensa Kristiinankaupungin keskustassa Pitkänsillan kupeessa vuonna 2014 täydellisen remontin jälkeen. Nyt avarassa ja valoisassa ravintolasalissa on noin sata asiakaspaikkaa. Kesäpäivänä länsirannikon auringosta ja Jungmanin antimista voi nauttia tunnelmallisella terassilla aivan meren äärellä. 


Jungmanin yläkerran kabinetti sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.
Yläkerrassa on lisäksi merimaisemien kruunaama kabinetti, joka soveltuu miljöönsä ja varustelunsa puolesta niin kokouksiin, koulutuksiin kuin tyky-päivien viettoon.

Jungman-takuu: vain itse valmistettua lähiruokaa

  Yrittäjä Kristina Itälaakso nostelee värikkäitä salaatteja linjastoon. Arkilounas on alkamaisillaan. Tänään tarjolla on lähivesien haukipyöryköitä, Björkensin viljapossun filettä metsäsienikastikkeen kera sekä tietenkin perunapitäjän multaista kultaa, paahdettuja luomuperunoita. Salaattipöydän aineksetkaan eivät ole matkanneet kaukaa – toimitus naapurikunnan Närpiön kasvihuoneilta on saapunut aamulla.


Buffet-pöydässäkin kaikki ruuat on ravintolan omassa keittiössä valmistettuja.
  Itälaakso kertoo, että ravintolan menuilla on Jungman-takuu. Kaikki, mitä lautaselle laitetaan, on valmistettu käsityönä omassa keittiössä hyödyntäen lähituottajien ja lähiluonnon tarjoamia, sesongin mukaisia raaka-aineita. 


Ikkunoista avautuvat upeat maisemat kruunaavat nautiskeluhetken. 
Muun Kristiinankaupungin tavoin myös ravintola Jungmanissa eletään Cittaslow-periaatteen mukaan – elämästä, hyvästä seurasta ja maukkaasta lähiruoasta hitaasti nautiskellen. 

Teematapahtumia, kansainvälisiä makua ja musiikkia

  Lähiruokalounaan, à la carten ja leipomotuotteiden lisäksi Jungmanin keittiöstä kantautuu usein myös kansainvälisiä tuoksuja. Erilaiset teematapahtumat ovat jo pitkään piristäneet Jungmanin vuotta. Vapun ja pyhäinpäivän brunssien, äitien- ja isänpäivän kattausten sekä jouluisten lounas- ja illallispöytien lisäksi Jungmanissa on muun muassa maisteltu sushia ja vietetty iltaa espanjalaisen tunnelman merkeissä.


Illan hämy luo isojen ikkunoiden ansiosta upeaa tunnelmaa ravintolaan.
  Marraskuussa Tjango!-tapahtuma täyttää ravintolan argentiinalaisen tangon innoittamasta pohjoismaisesta maailmanmusiikista, bluegrassista ja bossanovasta. Lauantai-iltaisin Jungman muuttuu baariksi, jossa jammaillaan aika ajoin myös elävän musiikin tahtiin.http://www.jungman.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »