Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Salo, Teijo, ruukkikylä, jazzkahvila, Mazzuuni, kahvila-galleria

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Talvikaudella Mazzuuni on avoinna viikonloppuisin, mutta ryhmille paikka on avoinna tilauksesta muulloinkin. Kuva: Jazzkahvila Mazzuuni

Jazzkahvila Mazzuuniin on 
helppo hullaantua

Toukokuussa Teijon Masuunissa ovensa avasi taiteen, musiikin, italialaisvivahteisen tunnelman ja käsinleivotut herkut yhteen kietova jazzkahvila Mazzuuni.


  Ilo ja innostus suorastaan tarttuu toimitusjohtaja Ulla Erosen kerratessa tohkeissaan ensimmäisen toimintakesän kohokohtia. Musiikin – ja erityisesti jazzmusiikin – ystävänä kahvilan tyyliä ja nimeä ei tarvinnut kauaa pohtia.

  – Kotimaisena käsityönä valmistetut kaiuttimet olivat ensimmäinen elementti, jolla jazzkahvila Mazzuunia ryhdyttiin sisustamaan, Eronen naurahtaa.


Kahvihetken kruunaa rauhoittavan tunnelman luova hiljainen taustamusiikki. Kuva: Jazzkahvila Mazzuuni
  Korkealaatuisen äänentoiston ansiosta hiljaisesta taustamusiikista äänet ja aallonkorkeudet erottuvat puhtaina luoden rauhoittavan tunnelman kahvikupin kruunaamaa lukuhetkeä häiritsemättä ja keskustelun läpi tunkeutumatta.

  – Mazzuuni on paikka, jonne tullaan rentoutumaan ja nauttimaan. Taidegalleria ja kevyt jazzmusiikki sointuvat sulavasti masuunin historialliseen miljööseen.


Taidegalleria ja kevyt jazzmusiikki sointuvat sulavasti masuunin historialliseen miljööseen. Kuva: Jazzkahvila Mazzuuni

Tunnelmalliset tilaisuudet ruukkikylän sydämessä

  Mazzuunissa vierailee säännöllisesti laadukkaita live-esiintyjiä. Kahvilan kulmassa piano odottaa parhaillaan jazzpianistia, joka saapuisi Mazzuuniin silloin tällöin luomaan vastapainoa levymusiikille.

  Talvikaudella Mazzuuni on avoinna viikonloppuisin, mutta ryhmät toivotetaan tilauksesta tervetulleiksi myös muina aikoina. Noin 60 hengen tilaisuuksiin taipuvaan kahvila-galleriaan tarjoilut ja taustamusiikki suunnitellaan toiveiden mukaan.

  – Meidän kauttamme voi varata vaikka koko päivän ohjelman konserttia, aktiviteetteja ja majoitusta myöten, Eronen lupaa.


Jazzkahvila Mazzuunissa on italialaisvivahteinen tunnelma. Kuva: Jazzkahvila Mazzuuni
  Mazzuunissa on aina vireillä jotakin uutta ja innostavaa. Seuraavaa jazzbrunssia suunnitellaan marraskuulle.

Uunituoreen tuoksua ja artesaanierikoisuuksia

  Kahvilan suolaiset ja makeat herkut valmistetaan omin käsin lähituotantoa suosien. Vakiomenuta ei Mazzuunissa tunneta, vaan valikoima vaihtelee inspiraation mukaan.


Mazzuunissa jokainen päivä on korvapuustipäivä! Kuva: Jazzkahvila Mazzuuni
  – Sen lupaan, että korvapuusteja on tarjolla joka päivä, Eronen toteaa hymyillen.

  Jazzuunissa asiakas on etusijalla. Allergiat pyritään ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon, ja toiveesta on valmistettu niin brownie-pohjaisia juustokakkuja kuin suklaakakkujakin. Vain artesaanijäätelöt ja -sorbetit tulevat valmiina; Tampereen Jäätelötehtaan taidonnäytteitä tarjoillaan kauniista, Italiasta asti tuodusta vitriinikärrystä makuja vaihdellen. Makuja, joita ei kauppojen pakastealtaista löydy.

  – Maistuisiko mustikka-wasabi, mansikka-chili, kahvi-kardemumma tai hubbabubba?http://www.jazzkahvila.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »