Nro 4-2017
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: pääkirjoitus, päätoimittajalta, Ahti Oksman, luonnonkatastrofit, Suomi 100, tulevaisuus
Hartaasti odotettu kesä lomineen on takana ja paluu arkeen on alkanut. Vaikka emme saaneetkaan nauttia aurinkoisista hellepäivistä, on meillä syytä tyytyväisyyteen ja kiitollisuuteen. Viileä ja sateinenkin kesäsää on jotain aivan muuta kuin Etelä-Eurooppaa piinannut korventava helle tai muualla maailmassa kohdatut maanjäristykset, hirmumyrskyt ja hurrikaanit.


  Maantieteellisesti maamme sijaitsee ”turvallisella” alueella, mutta ei se kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö meillä olisi mitään uhkia. Viime vuosikymmenien aikana teknologian kehittyminen on häivyttänyt etäisyyksien merkitystä niin, että asiat, jotka ennen näyttivät tapahtuvan kaukana eivätkä juuri koskettaneet meitä, ovat nyt edessämme reaaliajassa. Pohjois-Korean ydinkokeet ja uhittelu, Lähi-Idän tilanne, kansainvälinen terrorismi, kyberhyökkäysten uhka, kolme suurta sotaharjoitusta aivan maamme rajojen tuntumassa ja monet muut asiat ovat signaaleja siitä, että YK ei ole onnistunut keskeisimmässä tehtävässään, kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden edistämisessä. Suomalaisten vaalima lintukoto-ajattelu rikkoutui viimeistään Turun torin elokuisten tapahtumien yhteydessä. 

  Vieraillessani elokuun loppupuolella varsinaissuomalaisissa kunnissa ja matkailuyrityksissä eivät keskustelumme kuitenkaan kohdistuneet maailman tilanteeseen tai tiedotusvälineet täyttäneisiin katastrofeihin. Suomi 100 -juhlavuosikin on jo niin pitkällä, että siihen liittyvät tapahtumat on suurelta osin jo vietetty. Suurten tapahtumien jälkeenkin elämä jatkuu, joten ajatukset oli hyvä suunnata eteenpäin, tulevaan matkailukauteen. Viisautta onkin se, että vaikeuksien keskelläkin hyväksymme olemassa olevat tosiasiat; emme jää niiden vangeiksi, vaan katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen paremman huomisen toivossa.
Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »