Nro 4-2017
Luokittelu: Savo ;  Pirkanmaa, Häme ;  Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Lyhyesti, Muumimuseo, Järvikylpylä, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Gallen-Kallelan museo, taidetatuointi, Valamon luostari

Lyhyesti

Päiväksi Muumimuseoon, illaksi konserttiin  Kesäkuussa avautui Tampere-talossa maailman ainoa Muumimuseo, jossa pääosassa ovat rakastettujen Muumi-kirjojen harvinaiset alkuperäiskuvitukset ja kansikuvaluonnokset. Lisäksi esillä on kolmiulotteisia kuvaelmia, animaatioita ja illuusioita. Päivän kruunaa ruokailu Ravintola Tuhtossa ja ilta Tampere-talon konsertissa.


Rantasalmella Suomen omaperäisin kylpylä  Järvikylpylä jatkaa lomakeskus Järvisydämen luonnonläheistä ja omaleimaista otetta. Kallioseinät, luonnonkivet ja satojen vuosien ikäiset uppotukit sekä allasosaston takka ja tunnelmallinen kynttilänvalo luovat mystisen tunnelman, joka perustuu suomalaisen luonnon lumoon. Järvikylpylä on erilainen sekä ulkonäöltään että konseptiltaan – vastaavaa ei ole muualla. 


Kohtauspaikkana Kangasala


Kohtauspaikkana Kangasala näyttely. Kuva: Jussi Koivunen
  Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2017 näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta Suomen taiteen keskeisiltä nimiltä ja toisaalta Kangasalla vaikuttaneilta, syntyneiltä, asuneilta tai kesiään viettäneiltä taiteilijoilta. Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 16.9.2017–7.1.2018.


Tatuoidut taideteokset Gallen-Kallelan Museossa


Jarmo Koskela. Akseli Gallen-Kallela: Sammon puolustus, 1896. Mosse Hirvonen, Pitbull Tattoo Oulu, 2012-2013. Kuva: Harri Larjosto.
  Harri Larjoston valokuvanäyttelyssä tunnetut taideteokset ovat muuttuneet tatuoinneiksi. Hyvin intiimin näyttelyn ja kirjan kautta ihmiset avaavat omat tarinansa. Ne liikuttavat, ihastuttavat ja naurattavat. Näyttelyssä on avoinna 10.9.2017–14.1.2018 ja esillä 52 valokuvaa tatuoinneista. Näyttely on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.


Valamon luostarin talven näyttelyt


Tuula Sinkkonen: Jaakobin uni ja paini, 2008.
  Valamon luostarissa Heinävedellä on avautunut kaksi uutta näyttelyä. Ikoni & maalari on Suomen ikonimaalarit ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely, joka tarjoaa tuoreen katsauksen nykyhetken ikonimaalaukseen. Hetkiä-luontokuvanäyttely tuo saman katon alle seitsemän Suomen parhaimmistoon kuuluvan luontokuvaajan teoksia. Ikoni & maalari -näyttely on esillä Valamon luostarissa 8.2.2018 asti, ja Hetkiä-luontokuvanäyttely tammikuun loppuun asti.
Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »