Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Suonenjoki, Vanhamäen Hyvinvointikeskus, vihreakokous.fi, luomukori.fi, metsamansikka.fi

Suomi 100 Savo


Vanhamäellä viettävät unohtumattoimia hetkiä niin lapsiryhmät kuin eläkeläisetkin. Kuva: Vanhamäen Hyvinvointikeskus

Virkeä Vanhamäki 
Savon sydämessä

Vanhamäen Hyvinvointikeskus Suonenjoella lupaa luomua ja luonnon läheisyyttä. Vierailija voi jo pihaan saapuessaan aistia erityisen maalaistunnelman. 


  Multa tuoksuu. Tytöt taluttavat hevosia laitumelle. Metsäpuiston takana puiden lomassa välkkyy Jauhojärvi. Elämä on. 

  Elämää Vanhamäellä on ollut jo 1700-luvulta lähtien. Vanha maatila on sittemmin siirtynyt Suonenjoen kaupungin omistukseen, myöhemmin MLL:n Pohjois-Savon piirille. Tänä päivänä toimintoja hallinnoi Vanhamäki säätiö. Pihapiirin rakennukset ovat asuttaneet monenlaisia ihmisiä: vaivaistalon asukkaita, vanhainkodin ikäihmisiä, sodassakin haavoittuneita…

Ryhmien viihtyminen on henkilökunnalle kunnia-asia

  Monet lapsiryhmät, kokousvieraat ja eläkeläiset viettävät Vanhamäellä unohtumattomia hetkiä mm. touhuten metsäpuistossa ja nauttien maittavasta luomupainotteisesta ruuasta. Majoituspaikkoja on 60. 


VanhamäkiSkaba sopii monenlaisille ryhmille lapsista iäkkäämpiin kisaajiin. Kuvassa menossa Maalaisputtaus. Kuva: Vanhamäen Hyvinvointikeskus
  Ryhmämatkailijoille räätälöidään monenlaisia kokonaisuuksia luontopolkua, rantasaunaa, Metsämansikka-puistoa, laavua ja monimuotoista ympäristöä hyödyntäen. Toiminnallista sisältöä tuovat myös Vanhamäen ratsastuskoulun palvelut, Syke-talon kuntoilulaitteet, useat liikuntatilat, aarteenetsintäreitit ja ohjatut tuokiot, kuten taidepaja, SykeJumppa, tanssiliikunta, seinäkiipeily, sieni- ja marjaretket. Saattaapa ryhmä saada itse Milli Metsänhaltijan oppaakseen luontoasioissa! 

Vanhamäellä vaalitaan ekologisuutta. Vihreä kokous -teemaan kuuluu erisisältöisiä kokous- ja koulutuspaketteja sekä virkistys- ja hyvinvointipäiviä, joihin voi tutustua vihreakokous.fi-sivustolla.

Luomua omilta pelloilta

  Vanhamäen keittiö on tunnettu maittavasta kotiruuastaan. Oman luomutilan tuotteita ja lähiruokaa hyödynnetään paljon. Yhä useammin myös yksittäinen ohikulkija poikkeaa 9-tien opasteiden kutsumana lounaalle arkisin klo 11–13. ”Ja kaikki tulloo toisennii kerran! Kovastihan nuo on tykänneet”, vakuuttavat työntekijät. Vanhamäen henkilökunta loihtii tilauksesta myös juhlamenun Syke-talon juhlatilassa järjestettäviin häihin tai muihin tilaisuuksiin.


Vanhamäen Luomutuotteita.
  Luomutuotteista jalostetaan omaan tilapuotiin marja- ja viherjauheita, säilykkeitä ja juomia. Myös tuoreita luomuvihanneksia, -juureksia ja -marjoja voi ostaa sesonkiaikaan Vanhamäeltä. 

  Vanhamäen Luomutuotteita voi tilata myös nettikaupasta: luomukori.fi


http://www.vanhamaki.fi

Tekstin kirjoittiKatja Vikla


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »