Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Varkaus, Varkauden Teatteri, Manillaköysi, Nunnia ja konnia, Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi, teatteripaketit

Suomi 100 Savo


Manillaköysi jatkaa syksyllä Varkauden Teatterissa yleisön pyynnöstä. Kuvassa vas. Leena Liimatainen, Jukka-Pekka Löhönen, Sakari Kautto, Jussi Immonen, Ville-Veikko Valtanen ja Markku Ryytty. Kuva: Seppo Honkonen

Varkauden Teatterin vuosi on virkistävän vaihteleva

Joka vuosi Varkauden Teatterissa nähdään useita ensi-iltoja, mutta ei koskaan kahta samanlaista. Syksyllä Varkaudessa ilakoidaan soulmusiikin tahdissa ja seurataan satavuotiaan räjähde-ekspertin pakomatkaa.


  Syksyn ensi-iltojen seassa jatkaa yleisön pyynnöstä huhtikuussa ensiesityksensä saanut Manillaköysi. Veijo Meren romaaniin pohjautuvaa sotatarinaa seurataan syys- ja lokakuussa vielä kahdeksan näytöksen verran. Markkinointi- ja viestintäsihteeri Sari Kaurola kehuu ohjaaja Seppo Honkosen sovitusta teatterilavojen taideteokseksi, jossa naisnäkökulman avulla luodaan kontrastia nykypäivään.

  – Varkauden lavalle räätälöity Manillaköysi on teatteria puhtaimmillaan ja aidoimmillaan, ja se tunnelma välittyy myös katsojalle, Kaurola lupaa.

Musikaaleja ja veijaritarinoita

  Syyskuussa ensi-iltaan tulee Whoopi Goldbergin tähdittämään elokuvaan perustuva vauhdikas Nunnia ja konnia, jossa yökerholaulajatar pistää luostarin soimaan. Näyttämöllä kirkonpenkit täyttyvät, ja niin täyttyy takuuvarmasti myös Varkauden 230-paikkainen katsomo, kun ilmoille kajahtavat räväkät gospelin, soulin ja diskomusiikin rytmit tanssinumeroineen.


Musikaali Nunnia ja konnia, kuvassa Ida Luis, Maija Yrjölä ja Annikka Kaistinen. Kuva: Sari Kaurola
  Syksyn toisessa ensi-illassa nähdään Jonas Janssonin kirjoittama veijaritarina satavuotiaasta dynamiittiasiantuntijasta, joka teljetään vanhainkotiin vasten tahtoaan. Kaurola kuvailee näytelmää historiaa muuttavana road storyna, josta ei kommelluksia ja käänteitä puutu. Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi saa ensiesityksensä 18.11.2017.

Kaikki irti teatterimatkasta

  Syksyllä jatkuvat myös joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona järjestettävät Klubi-illat. Musiikkipainotteisten Klubien teemat ovat vaihdelleet improvisaatioilloista Junnu Vainioon ja sota-ajan Karjalaan.

  – Jokaisessa Klubissa on mukana yhteislaulua, josta yleisö nauttii suunnattomasti, Kaurola vinkkaa.

  Varkauden Teatterin kautta voi varata edulliset teatteripaketit, jotka on räätälöity yhdessä paikallisten ravintoloiden kanssa. Kaurola suosittelee tutustumaan myös Varkauden muihin nähtävyyksiin.

  – Varkauden oppaat järjestävät erittäin mielenkiintoisia kierroksia, joilla tutustutaan Alvar Aallon arkkitehtuuriin, laivanrakennuksen historiaan ja ruukkimiljööseen. Opas hyppää mukaan bussiin teatterin edustalta kierroksen teeman mukaan pukeutuneena.http://www.varkaudenteatteri.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »