Nro 2-2017
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: kesäteatteri, UIT, Lappeenranta, Linnoituksen kesäteatteri, Aikamoisia akanketaleita, Jussi Lampi

Kesäteatterit


Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa nähdään Jussi Lampi (edessä), Heidi Herala, Seppo Maijala, Elina Stirkkinen ja Riitta Havukainen. Kuva: Mirkku Merimaa

Aikamoiset akanketaleet vievät UIT:n Lappeenrantaan

Uusi Iloinen Teatteri jatkaa maakuntavierailujaan ensi kesänä Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa.


  Lappeenrannassa nauretaan ensi kesänä UIT:n tahdissa, kun ryhmä vierailee Linnoituksen kesäteatterissa. UIT:n maakuntavierailut alkoivat toissakesänä Äänekoskelta, viime kesänä Lappeenrannassa näyteltiin Melkoisia muskettisotureita, ja nyt Saimaan rannalla nähdään Aikamoisia akanketaleita.

  UIT:n vakikasvoihin lukeutuva Jussi Lampi odottaa Lappeenrannan-vierailua lämpimin miettein.


Linnoituksen kesäteatterin viime vuoden Melkoiset muskettisoturit Jussi Lampi ja Puntti Valtonen. Kuva: Kirsi Todd
  – Olin mukana Melkoisissa muskettisotureissa viime kesänä ja oli tosi kivaa. Linnoitus on upea paikka ja tykkään Lappeenrannasta kaupunkina muutenkin, Lampi sanoo.

  Aikamoisia akanketaleita on hyvän mielen kesäteatterihupailu, joka ajallisesti sijoittuu aikaan ennen Muskettisotureita, Lampi paljastaa. Se on kertomus siitä, miten kolme hyvin erilaista naista pelastaa pienviljelijä Kauno Virtasen erikoiset liiketoimet ja siinä sivussa myös hänen miehuutensa. Tuloksena on kukoistava bisnes ja neljä vantteraa poikaa – melkoiset muskettisoturit Hannes, Johannes, Aatos ja Pasi. Siinä missä Muskettisoturit keskittyi veljeksiin, Akanketaleiden keskiössä ovat naiset – poikien äidit. Tai äiti. Nimittäin kesäteatterissa kun ollaan, mikään ei ole niin kovin yksinkertaista. Aikamoisissa akanketaleissa paljastuu, mikä Kaunon bisnes on ja kuka – tai ketkä – ovat poikien äidit?


Akanketaleita (Elina Stirkkinen ja Riitta Havukainen) vaudissa. Kuva: Mirkku Merimaa
  Jussi Lampin rooli näytelmässä on renkimies, joka seuraa monivaiheisia tapahtumia takavasemmalta.

  – Kädet täynnä hommaa, Lampi nauraa.

  Muissa rooleissa nähdään kokeneet Seppo Maijala, Riitta Havukainen, Heidi Herala ja Elina Stirkkinen. Näytelmän on kirjoittanut Sakari Hytönen ja sen ohjaa Timo Kärkkäinen.

Kesäteatteri on extreme-laji

  Aikamoisia akanketaleita on kevyt ja hauska teksti – niin kuin kesäteatterin Jussi Lampin mukaan pitää ollakin. 

  – Minusta on kiva, että kesäteatteriohjelmisto on kevyttä. Suomalainen kesäteatterihan on aikamoinen extreme-laji: mennään ulos, puetaan hirveästi päälle ja kietoudutaan sadeviittaan. Kun siellä värjötellään hartiat korvissa, ei niille hartioille tarvitse enää enempää painolastia laittaa, Lampi tuumii. 

  – Kesäteatterin tarkoitus on tarjota hauska elämys ja mieleenpainuva yhteinen kokemus niin yleisölle kuin tekijöillekin. http://www.uit.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »